Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις

 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ



Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου οι Εκδόσεις Διάπλαση εγκαινιάζουν μια νέα συναρπαστι-κή σειρά για πολύ μικρά παιδιά. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΦΥΣΗ θα τα φέρει για πρώτη φορά σε επαφή με διάφορα αγαπημένα ζωάκια που ζουν στην ύπαιθρο, δίνοντάς τους την ευ-καιρία να ανακαλύψουν με τρόπο διασκεδαστικό τι κρύβ ει κάθε σελίδα. Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς είναι Ο λαγός και Το μυρμήγκι.
Ταυτόχρονα κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο της Μάρθας Κολοκοτρώνη, Τα πάντα, σε εικονογράφηση της ίδιας. Πρόκειται για την ιστορία δύο παιδιών, του Πέτρου και της Έλλης, που πραγματεύεται τη δυσκολία που έχουμε πολλές φορές να αναγνωρί-σουμε και να εκτιμήσουμε τις αξίες και τα πράγματα που γεμίζουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας
Τέλος, σ τα πλαίσια της πρόσφατης σειράς ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΙΚΑ, κυκλοφορεί Ο Τρομάρας, βασισμένος στο ομώνυμο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, σε διασκευή της Μαρίας Σούμπερτ και εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση, όπου παρακολουθούμε την προσπάθεια του νεαρού Θανάση (που είχε το παρατσούκλι Τρομάρας επειδή φοβόταν τα πάντα) να αλλάξει την εντύπωση των άλλων γι’ αυτόν ξεκινώντας ένα τολμηρό και συνάμα αστείο ταξίδι.

Μάρθα Κολοκοτρώνη - Τα πάντα
Δυο παιδιά, η Έλλη και ο Πέτρος, αντιμετωπίζουν την πρόκληση να γεμί-σουν μια άδεια σελίδα. Αποφασίζουν λοιπόν να φτιάξουν τον κόσμο τους και να βάλουν μέσα εικόνες και πράγματα που αγαπούν. Η Έλλη θέλει να βάλουν μέσα «τα πάντα», ενώ του Πέτρου του φτάνουν τα «απαραίτητα»
Όταν πια για τον Πέτρο η σελίδα έχει γεμίσει, μπαίνει μέσα για να χαρεί τον κόσμο τους και γίνεται κομμάτι της δημιουργίας τους. Η Έλλη όμως δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι όλα όσα χρειάζονται υπάρχουν ήδη στη σελίδα τους...
Μια ιστορία που πραγματεύεται τη δυσκολία που έχουμε πολλές φορές να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τις αξίες και τα πράγματα που γεμίζουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας.
Εικονογράφηση: Μάρθα Κολοκοτρώνη

Μαρία Σούμπερτ - Ο Τρομάρας
Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μικρή πόλη σαν όλες τις άλλες, ζούσε ένα αγόρι. Θανάση το λέγανε, αλλά κανείς δεν τον αποκαλούσε με το όνομά του. Μάλιστα και ο ίδιος κόντευε να το ξεχάσει, γιατί όλοι τον φώναζαν Τρομάρα. Και τον φώναζαν Τρομάρα όχι επειδή ήταν φοβερός και τρομερός, αλλά επειδή φοβόταν τα πάντα.
Ο Τρομάρας μεγάλωσε, έγινε ψηλός και αδύνατος, αλλά εξακολουθούσε να τρομάζει με το παραμικρό και όλοι τον κορόιδευαν. Μέχρι που κάποια στιγμή ο ίδιος αποφάσισε ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει.
Τότε ξεκίνησε ένα μακρύ, αστείο και αρκετά τολμηρό ταξίδι για ν’ αλλάξει αυτό που όλοι πίστευαν για εκείνον. Γιατί τολμηρός δεν είναι αυτός που δεν φοβάται, αλλά αυτός που τολμά να προχωρήσει ακόμα κι όταν φοβάται.
Η σειρά ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΙΚΑ περιλαμβάνει σύντομες διασκευές αγαπημένων κλασικών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας από σύγχρονες συγγραφείς, που παρουσιάζονται μέσα από εμπνευσμένες και πρωτότυπες εικονογραφήσεις. Ένας πραγματικός θησαυρός για τους μικρούς αναγνώστες!
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση

Μαγκαλί Ατιογκμπέ - Ο λαγός
Εκείνο το βράδυ, πάνω στο κατάστρωμα, ο ναύτης δεν ήξερε αν αυτό που έβλεπε ήταν αλήθεια ή όνειρο. Γιατί ο ουρανός άλλαξε χρώμα, η θάλασσα αντάριασε και μετά ηρέμησε, κι από το βάθος του ορίζοντα εμφανίστηκε η Γοργόνα και τον ρωτούσε αν ζει ο αδερφός της, ο βασιλιάς Αλέξανδρος.
Τι μπορούσε ν’ απαντήσει ένας φτωχός ναύτης για να γλιτώσει όχι μόνο τη ζωή του αλλά και ολόκληρο το καράβι;
Η σειρά Τα δικά μας κλασικά περιλαμβάνει σύντομες διασκευές αγαπημένων κλασικών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας από σύγχρονες συγγραφείς, που παρουσιάζονται μέσα από εμπνευσμένες και πρωτότυπες εικονογραφήσεις. Ένας πραγματικός θησαυρός για τους μικρούς αναγνώστες!
Εικονογράφηση: Μαγκαλί Ατιογκμπέ

Μαγκαλί Ατιογκμπέ - Το μυρμήγκι
Η νέα σειρά Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΦΥΣΗ περιλαμβάνει βιβλία μικρού μεγέθους με κρυμμένες εικόνες και σύντομο κείμενο που προορίζονται για πολύ μικρά παιδιά. Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό οι μικροί αναγνώστες έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με διάφορα αγαπημένα ζωάκια που ζουν στην ύπαιθρο, ανακαλύπτοντας τι κρύβεται σε κάθε σελίδα.
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς γνωρίζουμε το ΜΥΡΜΗΓΚΙ και μαθαίνουμε για τη ζωή του και τις συνήθειές του.
Μια συλλογή που δίνει στα πολύ μικρά παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη φύ-ση.
Εικονογράφηση: Μαγκαλί Ατιογκμπέ
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ανακαλύπτω τους αριθμούς με τον Μπιμπί (6η ανατύπωση)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε νήπια και έχει ως στόχο την απόκτηση λογικοµαθηµατικής σκέψης. Τα παιδιά µέσα από απλές ασκήσεις εξασκούνται στα σχήµατα, τα χρώµατα και τις χωροχρονικές έννοιες. Οργανώνουν τις γνώσεις τους, αναπτύσσουν νοητικές ικανότητες και δεξιότητες και µέσα από έννοιες όπως η ταξινόµηση, η σειροθέτηση και η αντιστοίχιση οδηγούνται προοδευτικά στην κατάκτηση του αριθµού και της µαθηµατικής σκέψης, µαθαίνοντας να συγκρίνουν, να ανακαλύπτουν τον χώρο και τον χρόνο να µετρούν, να λύνουν απλές ασκήσεις.
Το βιβλίο αυτό, σε συνδυασµό µε το βιβλίο Ανακαλύπτω τα γράμματα με τον Μπιμπί, προετοιµάζει κατάλληλα τα παιδιά για την οµαλή µετάβασή τους στο δηµοτικό σχολείο µε δραστηριότητες που καλύπτουν την προβλεπόµενη από το Υπουργείο Παιδείας ύλη για το νηπιαγωγείο.

Η μάγισσα Τσαπατσούλα στα προνήπια (φύλλα εργασίας) 4η ανατύπωση
Το βιβλιοτετράδιο αυτό απευθύνεται σε παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών. Είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για το Νηπιαγωγείο και στόχο του έχει να εξοικειώσει το παιδί με τις έννοιες και τις δεξιότητες που μπορεί να κατακτήσει σε αυτή την ηλικία. Στις σελίδες του υπάρχουν δραστηριότητες σχετικές με τον προφορικό και τον γραπτό λόγο, τη λογικομαθηματική σκέψη, το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον και την προώθηση της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας. Μαζί με τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, Η μάγισσα Τσαπατσούλα στον παιδικό σταθμό και Η μάγισσα Τσαπατσούλα στο νηπιαγωγείο, μπορεί να αποτελέσει ένα εύχρηστο βοήθημα για εκπαιδευτικούς της συγκεκριμένης βαθμίδας ή για γονείς που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι. Παρέα με τη μάγισσα Τσαπατσούλα, που όλα τα μπερδεύει κι όλα τα κάνει λάθος, το παιδί θα διασκεδάσει μαθαίνοντας.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76
ΑΘΗΝΑ 106 80
210 38 08 445
info@diaplasibooks.gr
www.diaplasibooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: