Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ορχήστρες του Δρόμου - 09/9/2009

Ορχήστρες του Δρόμου - 09/9/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Λευκού Πύργου Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Η Είσοδος είναι ελεύθερη Λεωφορεία: 5,6,33,39,78
Ορχήστρες του δρόμου - Ανοιχτή Έναρξη Για πρώτη φορά τα Δημήτρια ξεκινούν μαζί με όλη την πόλη και τους ανθρώπους της για τη μεγάλη γιορτή που θα κρατήσει δύο μήνες!
Με δρώμενα... δίπλα μας και... ανάμεσά μας, με ξυλοπόδαρους, ζωντανά αγάλματα, συναυλίες, γκράφιτι, street events, μια μοναδική παράσταση στην πλατεία Λευκού Πύργου από το Θέατρο Δρόμου HELIX και πυροτεχνήματα κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης, από Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, θα δοθεί το σύνθημα για την ανοιχτή έναρξη των 44ων Δημητρίων! Στην Ανοιχτή Έναρξη θα συμμετέχουν: Το Συγκρότημα Παραδοσιακή Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον Πάρι Γκούνα. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ένα σχήμα με μεγάλη ιστορία 70 και πλέον χρόνων που μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλού επιπέδου συναυλίες και συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου.
Από τον Φεβρουάριο του 2005 χρέη αρχιμουσικού εκτελεί ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος. Το συγκρότημα "Friends" του Γιάννη Κυρατσού, που αποτελείται από τα εξής μέλη: -Βαγγέλης Παρασκευόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα) -Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα) -Θωμάς Πέτρου (πλήκτρα, φωνητικά) -Γιώργος Δούλκας (ηλεκτρικό μπάσο). Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα ποπ ροκ τραγούδια (Πορτοκάλογλου, Φάμελλος, Ξύλινα σπαθιά, Υπόγεια ρεύματα, Πυξ λαξ, James, U2, Coldplay, Killers κλπ), καθώς και τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Γιάννη Κυρατσού που έχει τίτλο «Ο κόσμος είναι μικρός». Εννέα γκράφιτι street artists που είναι οι: SER, JORZ, NASTWO, LIVE2, ZONE, RINO, AMOK, RTM, WAKE. Cabaret Balkan: Οι δύο «Βόρειοι Εταίροι» Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν) και Βασίλης Κομματάς (κλαρίνο, σαξόφωνο) πάσχοντες από χρόνια «Βαλκανική ίωση» ανευρέθησαν σε μία «ΓΑΙΑ-λογική» ανασκαφή του Νίκου Στεφανίδη (παραγωγή) για να τεθούν σε στενή ιατρική παρακολούθηση.
Έγιναν μεταγγίσεις αίματος με jam στην σκηνή από τους Balkan Beat Box, Watcha Clan, Rupa & The April Fishes αλλά τα πρώτα σημάδια της αποθεραπείας εμφανίστηκαν μετά από τον επιτυχημένο εμβολιασμό με δυτικά αντισώματα προερχόμενα από Γάλλο δωρητή οργάνων (κιθάρας, φωνής, loops) Lilo- Laurent Limeul, που γύρισε χώρες και χώρες για να του έρθει στο δεξί αυτί η Τούμπα του Βασίλη Θεμελή, που χωρίς «βαρέα και ανθυγιεινά» σηκώνει το τεράστιο όργανο για να δημιουργήσει την συμβατότητα του ρυθμού των οργάνων! Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα του γραπτού λόγου για να περιγράψει ακριβέστερα αυτό το τρελό αποτέλεσμα του νέου μουσικού είδους «mosaic music», που απαιτεί υγιή αυτιά και ανθεκτικό στο χορό σώμα για να γίνουν ένα, θεατές και μουσικοί και να περάσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!
Γιάννης Μιχαηλίδης & «Πρώτες Γιορτές» με special guest τη Lydia Filipovic (Μαυροβούνιο-Γαλλία, συναυλίες στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, Mediterraneo, Nekada, συνεργασίες με Billy Cobham, Theodossi Spasov, Olivier Gatto κ.α.) σε μια μοναδική, σύγχρονη πολυεθνική, βαλκανική μουσική παράσταση. Παίζουν οι Γιάννης Μιχαηλίδης (ερμηνεία, τζουράς, ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Στολάκης (νταρμπούκα, νταούλι, κρουστά), Βασίλης Τσέλιος (τρομπέτα), Γιώργος Παναγόπουλος (drums), Γιάννης Λιόλιος (μπάσο), Lydia Filipovic (τραγούδι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: