Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Φοροενέδρα για δεύτερη δουλειά

(ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ www.tanea.gr)
Μισθωτοί φέρονται να απέκρυψαν πρόσθετο εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Χιλιάδες μισθωτοί με δεύτερη δουλειά έχουν πιαστεί στην ηλεκτρονική απόχη του υπουργείου Οικονομικών.
Από τις διασταυρώσεις τις οποίες πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμφανίζονται να έχουν επιπλέον ετήσιο εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ που δεν δήλωσαν στην Εφορία και τώρα απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα.
Σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκανε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος επισήμανε ότι πρόβλημα φοροδιαφυγής υπάρχει ακόμη και στους μισθωτούς, ορισμένοι από τους οποίους δεν δηλώνουν τη δεύτερη δουλειά.
Οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΓΓΠΣ αφορούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2007 (εισοδήματα 2006) και 2008 (εισοδήματα 2007).
Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του βασικού εντύπου Ε1 που υπέβαλαν οι φορολογούμενοι και της δήλωσης Ε7 που αφορά στον φόρο μισθωτών υπηρεσιών και στην αναλυτική κατάσταση αποδοχών των εργαζομένων που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 εργαζομένων.
Από τις διασταυρώσεις εντοπίσθηκαν χιλιάδες μισθωτοί οι οποίοι με βάση τις δηλώσεις Ε7 εμφανίζονται να έχουν ετήσιο εισόδημα από δεύτερη μισθωτή εργασία άνω των 15.000 ευρώ που δεν δήλωσαν στην Εφορία.
Αυτήν την περίοδο τα αποτελέσματα των σχετικών διασταυρώσεων έχουν ήδη αποσταλεί στη Διεύθυνση Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να πιστοποιηθεί σε ποιες περιπτώσεις πρόκειται πραγματικά για απόκρυψη εισοδήματος και σε ποιες για λανθασμένες καταχωρήσεις στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
Ολο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: