Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Επιδρομή επί δικαίους και αδίκους

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Κεφαλικό φόρο 1.050 ευρώ επιβάλλει η κυβέρνηση από 1/1/2009 σε μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και εισοδηματίες π.χ. από ενοίκια, σε μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή που πλήττει όλους αδιακρίτως με τον ίδιο τρόπο, είτε είναι ειλικρινείς φορολογούμενοι είτε φοροφυγάδες είτε μικροί είτε μεγάλοι.
Με νομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση και παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, καταργείται το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 10.500 ευρώ, που ισχύει γι΄ αυτή την κατηγορία των φορολογουμένων και επιβάλλεται συντελεστής 10% στο κλιμάκιο αυτό. Όσοι δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ θα επιβαρυνθούν με φόρο 10% επί του εισοδήματός τους και όσοι δηλώνουν υψηλότερο θα επιβαρυνθούν - όλοι- με 1.050 ευρώ τον χρόνο.
Η περαίωση
Επίσης, οι επαγγελματίες που θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο της Εφορίας για παρελθούσες χρήσεις (2000-2006) καλούνται στα δημόσια ταμεία για ακόμη μία περαίωση, που επίσης αφορά εξίσου δικαίους και αδίκους, ενώ αποφασίστηκε και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έτσι, ο κ. Αλογοσκούφης αθετεί παλαιότερη υπόσχεσή του ότι δεν πρόκειται να κάνει νέα περαίωση γιατί τη θεωρούσε άδικη.
Χθες δικαιολογήθηκε, επικαλούμενος τις συνέπειες της κρίσης και είπε ότι την αποφάσισε με βαριά καρδιά
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: