Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Κτηματολόγιο

(ΑΠΟ http://www.cosmo.gr)
Η συμφόρηση με τις καταθέσεις δικαιωμάτων ακινήτων για το Κτηματολόγιο καλά κρατεί, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να μην έχουν υποβληθεί ακόμα και την προθεσμία να λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται στα γραφεία κτηματογράφησης των 107 δήμων και κοινοτήτων που συμμετέχουν στη διαδικασία και ως μοναδική λύση αυτή τη στιγμή προβάλει η κατάθεση των δηλώσεων μέσω Διαδικτύου. Με δεδομένο ότι περίπου 1.500.000 δικαιώματα ανήκουν σε διάφορους οργανισμούς, για τους οποίους υπάρχει ειδική διαδικασία, και ότι μέχρι τέλους Αυγούστου οι ειδικοί υπολογίζουν πως θα έχουν κατατεθεί περίπου 1.000.000 δικαιώματα πολιτών, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι επιβάλλεται τρίμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων. Ένας από αυτούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων, Νίκος Στασινόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
«Εξ αιτίας των πολύωρων αναμονών και στα υποθηκοφυλακεία, πολλοί ιδιοκτήτες αρχίζουν να ψάχνουν τους συμβολαιογράφους στους οποίους έκαναν τα συμβόλαιά τους.
Και, δυστυχώς γι’ αυτούς, οι περισσότεροι συμβολαιογράφοι είναι σε καλοκαιρινές διακοπές». Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η τοποθέτηση του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Πολιτικών Μηχανικών, Γιάννη Πρέσβελου, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά:
«Τα νούμερα, πλέον, δεν βγαίνουν. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν προλαβαίνουν όλοι οι ιδιοκτήτες να έχουν δηλώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι ασύλληπτο, και δεν έχει κανένα νόημα, να μην ανακοινώνουν από το Κτηματολόγιο ότι θα δοθεί παράταση.
Ας το πουν, να ανακουφιστεί ο κόσμος». Νίκος Μπαλιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: