Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ενα πολύ όμορφο αφιέρωμα στην αυριανή ημέρα, έχει δημοσιεύσει η ηλεκτρονική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ www.halkidikinews.gr το οποίο αξίζει πραγματικά να διαβάσουμε!
«Σήμερα τ’ αγέρι φυσά γλυκύτερα στα κουρασμένα πρόσωπά μας, τα δέντρα σα να γενήκανε πιο χλωρά, τ’ αυγουστιάτικο κύμα σα ν’ αρμενίζει πια δροσερό μεσα στο πέλαγο κι αφρίζει φουσκωμένο από χαρά μεγάλη.
Το κάθε τι πανηγυρίζει κι αγάλλεται.
Ω!
Τι θάνατος, λοιπόν, είναι αυτός που γεμίζει την οικουμένη και τις καρδιές με τη χαρά της αθανασίας!
Και καλώτατα ψέλνει ο υμνωδός σήμερα ‘‘Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε…’’» (Φώτης Κόντογλου)
Χίλιες εκκλησίες στο όνομά Tης.
Ολόκληρη η Ελλάδα από τη μία ως την άλλη άκρη, στα κακοτράχαλα βουνά της, στους κάμπους και στα νησιά της θα γιορτάσει το «Μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού.
Έτσι ονομάζει ο λαός μας τον Δεκαπενταύγουστο τιμώντας τη Μάνα του Θεανθρώπου και τη δική του Μάνα, την Παναγιά.
Το πανάγιο όνομά Της έρχεται πολλές φορές την ημέρα αυθόρμητα στα χείλη μας, σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας, αλλά και στις ευχάριστες και χαρούμενες μέρες.
Tο «Παναγία μου, βόηθα» και το «Παναγία μου, σε ευχαριστώ», είναι από τις πιο συχνές εκφράσεις του καθημερινού ανθρώπου...
Στην Παναγία εναποθέτουμε την κάθε ελπίδα μας, τα βάσανα, τις χαρές μας και τους καημούς μας...
Είναι η γλυκιά Θεομάνα, η μεσίτρια που μεταφέρει τα αιτήματά μας στο Χριστό μας και παιδί Της...
Είναι η «Υπέρμαχος Στρατηγός», πάντων θλιβομένων η χαρά και των αδικουμένων προστάτις...
Είναι η λευκή βακτηρία των τυφλών, των πεινασμένων η τροφή, των ορφανών η βοηθός, η επισκέπτρια των αρρώστων και των αδυνατων...
O λαός μας, ο λαός της Ελλάδος, αυτός ο υπέροχος λαός, Tη λατρεύει την Παναγία, όπως το μικρό παιδί λατρεύει και λαχταράει την αγκαλιά της μητέρας του.
Το “halkidikinews.gr” αποτίνοντας φόρο τιμής στην Μητέρα του κόσμου παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας στη Χαλκιδική.
Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: