Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόβα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Εξαγγελία φιλολαϊκού κυβερνητικού προγράμματος από τον Γιώργο στη Θεσσαλονίκη ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008
Επιτυχημένη «πρόβα πρωθυπουργού» έκανε στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου και το πόσο καλά τα πήγε φάνηκε από τον «αέρα» που είχε στη χθεσινή εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.
Και ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε να κερδίζει καθαρά τις εντυπώσεις στο εκλογικό σώμα, δείχνοντας ότι με συνεχή προσπάθεια μπορεί σύντομα να αποτελέσει ο ίδιος και το κόμμα του σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
Άνετος, με απαντήσεις για όλα τα θέματα, μίλησε χωρίς (πολλές) υπεκφυγές για το «νέο συμβόλαιο» που είναι έτοιμος να συνομολογήσει με τους πολίτες για να βγει η χώρα από την πολυεπίπεδη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση.
Και εμφανίστηκε έτοιμος «να αναλάβει τις ευθύνες του» απέναντι στη χώρα και τον λαό. Ζήτησε παράλληλα εκλογές «το συντομότερο δυνατό», «για να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας» και σημείωσε με έμφαση ότι «δεν τον ενδιαφέρει να είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός (των δημοσκοπήσεων), αλλά πολύ καλύτερος».
Διευκρίνισε δε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν ζητάει εκλογές «παραγραφής», απαιτώντας να υπάρξει προηγουμένως έρευνα και διαλεύκανση όλων των υποθέσεων σκανδάλων που αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση.
Και ασφαλώς έχει σημασία το γεγονός ότι για άλλη μια φορά έκανε λόγο για την αυτοδυναμία την οποία θα επιδιώξει το κόμμα του στις εκλογές, δήλωση που τη συνόδευσε με μια ανανέωση της πρόσκλησης προς τον Συνασπισμό για συνεργασία.
Έδειξε όμως ότι «δεν καίγεται» γι΄ αυτό, καθώς επικαλέστηκε τον λαό- «ενώπιόν του κρινόμαστε όλοι» σημείωσε.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: