Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Καταδικάστηκε ζηλιάρης παπάς που πέταγε μολότοφ

ΑΠΟ ZOUGLA.GR
Αφού η… Θεία Δίκη αργούσε, αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του.
Ένας 60χρονος ιερέας που λειτουργεί σε εκκλησία της Χαλκιδικής, καταδικάστηκε χθες σε ποινή κάθειρξης 4 ετών και 8 μηνών, για πρόκληση δολιοφθορών στο αυτοκίνητο ενός άνδρα που πίστευε ότι διατηρεί ερωτικές σχέσεις με την παπαδιά! Σύμφωνα με το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βέροιας, που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση, ο παπάς, πατέρας δύο παιδιών, προκαλούσε ζημιές στο αυτοκίνητο του «αντίζηλού» του και έφτασε ακόμη και στο σημείο να ρίξει μολότοφ στο όχημα, αλλά και να προσπαθήσει να χαλάσει τα φρένα του αυτοκινήτου! Σύμφωνα με τις καταγγελίες του παθόντα, η μανία καταδίωξης του ιερέα είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2006 και διήρκεσε έξι μήνες.
Ο άνδρας κατέθεσε μήνυση κατά του παπά, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Αρχικά, ο ιερέας παραπέμφθηκε στο κακουργιοδικείο αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες για πρόκληση έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, αλλά και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, αφού κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο με βόμβα μολότοφ. Τελικά όμως οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε βαθμό πλημμελήματος, επειδή κρίθηκε πως δεν προέκυψε από τη φωτιά κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και καταδικάστηκε για εμπρησμό από πρόθεση, πρόκληση φθορών και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος, κατά την τριήμερη απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και προέβαλε άλλοθι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες προκλήθηκαν οι φθορές.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να καταδικαστεί με τις κακουργηματικές κατηγορίες που τον βάρυναν.
Μετά την απόφαση, αφέθηκε ελεύθερος, αφού η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: