

Ιστορίες που εν πολλοίς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως κέρματα εντυπώσεων ενός σαρκάζοντος και αυτοσαρκαζόμενου Παρατηρητή.
σελίδες 144

Ο χαρακτηρισμός του (πρωτότυπον πολιτικοκοινωνικόν μυθιστόρημα) είναι ακριβής: πραγματικά, οι πολιτικές διακυμάνσεις της τρικουπικής περιόδου επιδρούν εδώ καθοριστικά στη ζωή μιας αθηναϊκής μικροαστικής οικογένειας.
Οι νέοι καιροί, η προωθούμενη δημοσιογραφία και αθηναιογραφία, οι γλωσσικές, λογοτεχνικές και άλλες ανακατατάξεις της εποχής διατρέχουν τις σελίδες του Κυρίου Προέδρου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Έτσι μπορούμε να μιλάμε για ένα μυθιστόρημα όπου συνυπάρχουν ποικίλα και αντιθετικά στοιχεία (το ιδιωτικό και το δημόσιο, το προφορικό και το γραπτό, το σατιρικό και το δραματικό), ενώ συνάμα απεικονίζονται μερικές από τις τυπικότερες και διαρκέστερες συμπεριφορές της νεοελληνικής κοινωνίας.
σελίδες 318

Στη βορινή πλαγιά της Κυραβγένας, που είχε εκδοθεί το 1940, ξανακοιταγμένη και συμπληρωμένη με δύο ακόμη διηγήματα, και η λιγοσέλιδη συλλογή
Δέκα μικρά ποιήματα, τυπωμένη το 1944.
Τόσο τα ποιήματα όσο και τα διηγήματα, είχαν γίνει δεκτά με επαινετικές κρίσεις και θερμά σχόλια από γνωστούς λογοτέχνες και κριτικούς, όπως ο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος και άλλοι.
σελίδες 96
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου