Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Επιμένουν στη φοροεπιδρομή

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Αλογοσκούφης: Δεν υπάρχει περιθώριο για απόσυρση κάποιων σκληρών φορολογικών μέτρων
Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να εκμεταλλευθεί την πρόβλεψη για χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας σε περίπτωση «έκτακτων συνθηκών», όπως η σημερινή κρίση.
Αυτό άφησε να εννοηθεί ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας στους δημοσιογράφους- στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής- ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει εάν αυτό σημαίνει και μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την κρίση. Επέμεινε ότι η επίκληση των «εξαιρετικών περιστάσεων» θα γίνει σε συνεννόηση με το ΕCΟFΙΝ στις επόμενες συνεδριάσεις του.
Και άφησε να εννοηθεί πως αυτό θα αφορά την υπέρβαση του στόχου για το έλλειμμα, καθώς και ότι δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για μέτρα άλλου τύπου, όπως θα ήταν για παράδειγμα η απόσυρση κάποιων εκ των σκληρών φορολογικών μέτρων για το 2009 ή πρόβλεψη κάποιου έκτακτου επιδόματος για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας - στην Ελλάδα έχουν υπερβεί το 20%, σπάζοντας κάθε ευρωπαϊκό ρεκόρ.
Πάντως, ο Κώστας Καραμανλής, στην παρέμβασή του κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις που είχε η χρηματοπιστωτική κρίση στην πραγματική οικονομία- με έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Οι ηγέτες των 27 άρχισαν χθες το απόγευμα την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τις διαφωνίες να είναι περισσότερες από τις συμφωνίες.
Ανέτρεψαν έτσι εν μέρει το κλίμα συνοχής που είχε επιτευχθεί στο Παρίσι- το οποίο είχε παίξει ρόλο στην καταρχήν αισιοδοξία των αγορών- με αποτέλεσμα να συμβάλουν στη χθεσινή πτώση.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: