Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ρίξτε τις τιμές 20% για να σωθούμε

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΡίχνουν τις τιμές για να κάνουν Χριστούγεννα Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποφασίζει σήμερα εκπτώσεις 20% για τον Δεκέμβριο ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Σκούφου
Μειώσεις τιμών στην εορταστική αγορά φέρνει η κατακόρυφη πτώση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα εξαιτίας της κρίσης.
Η ραγδαία πτώση της αγοραστικής κίνησης που φθάνει το 20% έχει ήδη σημάνει συναγερμό στους κόλπους των εμπόρων που βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται. Έτσι οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων απευθύνουν δραματική έκκληση στα μέλη τους για μειώσεις τιμών ώς το τέλος Δεκεμβρίου προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούν από την πίτα των 4 δισ. ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία τους κάθε Χριστούγεννα.
Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που αναμένεται να προτείνει στους εμπόρους τη μείωση των τιμών κατά 20% στα είδη που πωλούν στα καταστήματά τους (ένδυση- υπόδηση, οικιακό εξοπλισμό, παιχνίδια κτλ.). Πρόκειται για κίνηση από την πλευρά των μικρομεσαίων εμπόρων στην προσπάθειά τους να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που φαίνεται να χτυπά ιδιαίτερα την εορταστική αγορά αλλά και να ανταγωνιστούν τις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αρκετές από τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει δελεαστικές προσφορές εν όψει Χριστουγέννων.
Πολλές από αυτές μάλιστα από τώρα πολιορκούν τους καταναλωτές με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων και επιστολές για προσφορές που έχουν ήδη αρχίσει και φθάνουν έως 50%!
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: