Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μια Αρχή,Μια Ευκαιρία»:
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το καινοτόμο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους νέους
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τον τίτλο «Μία Αρχή, Μια Ευκαιρία», που αφορά μεταξύ άλλων την επιδοτούμενη εργασία νέων ηλικίας 16-25 ετών.
Οι νέοι αυτοί πρέπει: Να βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, Να έχουν εγκαταλείψει νωρίς το σχολείο (μετά το Γυμνάσιο) ή να το έχουν τελειώσει, χωρίς να συνεχίσουν σπουδές σε οποιαδήποτε βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος και Να μην τους έχει δοθεί μέχρι σήμερα, καμία ευκαιρία απασχόλησης ή συμπληρωματική επιμόρφωση, είτε με τη με τη μορφή της εργασιακής σχέσης, είτε με οποιαδήποτε μορφή αναγνωρισμένης κατάρτισης.
Οι νέοι μπορούν, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, να επιλέξουν να ωφεληθούν από μία, μεταξύ των 3 δράσεων του προγράμματος: 1. Το πρόγραμμα «προεργασία»: για την απόκτηση προϋπηρεσίας διάρκειας 5 μηνών, με αμοιβή βασικού μισθού (προερχόμενη 100% από τον ΟΑΕΔ) και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 2. Το πρόγραμμα πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική: για την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων, διάρκειας 100 ωρών, με αμοιβή 6€ /ώρα και με διάθεση πιστοποιητικού γνώσεων. 3. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής που περιλαμβάνει:
α) επαγγελματικό προσανατολισμό,
β) τεχνικές αναζήτησης εργασίας και
γ) συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, συνολικής διάρκειας 60 ωρών, αμειβόμενα προς 10€/ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ ή με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά Φοίνικα (τηλ. 2310.472890).

Δεν υπάρχουν σχόλια: