Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Μελάνι Ανεξίτηλο ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Νάσος Χριστογιαννόπουλος ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 312
Λίγα λόγια για το βιβλίο Δυο ιστορίες που πλέκονται μέσα από γραφές μιας άλλης εποχής, τότε που οι όρκοι αγάπης και οι φονικές συνωμοσίες άφηναν ίχνη που πότιζαν τους μελλοντικούς αιώνες.
Γιατί γράφονταν με μελάνι ανεξίτηλο και υπογράφονταν με αίμα. Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι Διδάκτωρ της Νομικής και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Υπήρξε συντονιστής έκδοσης και ένας από τους συγγραφείς νομικής ερμηνείας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Το 1992 κυκλοφόρησε ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του:
Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα, Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής, Έρωτας καθολικώς, καθώς και το λεύκωμα Ορμυθοσκαλίσματα.
Η συνέχεια του λευκώματος αυτού, με τίτλο Μυθοπερπατήματα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περίπλους.
Ο εφευρέτης όλων των άλλων ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Σαμάνθα Χαντ (Samantha Hunt) ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βάνια Λαμπρινίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 424
Λίγα λόγια για το βιβλίο Μία μοναδική διήγηση για την παράταιρη φιλία μεταξύ του εκκεντρικού εφευρέτη Νίκολα Τέσλα και μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου εκείνος έζησε τις τελευταίες μέρες της ζωής του.
Καθώς με έξοχο τρόπο ξεδιπλώνεται η ζωή ενός από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών, “Ο εφευρέτης όλων των άλλων” μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα, εκεί όπου κυριαρχούν η αναζήτηση, η δράση και η αίσθηση ότι όλα είναι πιθανά.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Η Σαμάνθα Χαντ είναι συγγραφέας και καλλιτέχνης.
Τα διηγήματα και τα ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε καλλιτεχνικά περιοδικά όπως το The New Yorker, το Cabinet και το Jubilat και έχουν επίσης μεταδοθεί στο ραδιόφωνο.
Είναι συγγραφέας του θεατρικού έργου “The Difference Engine”, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Άγγλου μαθηματικού και εφευρέτη Τσαρλς Μπάμπατζ, και το οποίο ανέβηκε στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα της Νέας Υόρκης The Theatre of a Two-Headed Calf το 2003, ενώ τα εικαστικά της έργα εκτίθενται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.
Η ίδια διδάσκει δημιουργική γραφή στο κολέγιο Pratt Institute.
Το 2006, το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο “The Seas” βραβεύτηκε από το National Book Foundation.
Η συγγραφέας ζει στη Νέα Υόρκη.
Γεμάτη ζωή ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Κική Φιλιππίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Ψυχολογία Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 200
Λίγα λόγια για το βιβλίο Η γνωριμία με τον εαυτό μας και η προσωπική εξέλιξη μπορεί να γίνουν ένα ταξίδι περιπετειώδες, αλλά και ενδιαφέρον.
Ένα ταξίδι που μπορεί να γεμίσει με νέες ιδέες, με καινούργιες εμπειρίες, με αλλιώτικες εικόνες και παραστάσεις.
Κάθε ηλικία είναι όμορφη, αρκεί να ξέρουμε ποια στοιχεία της πρέπει να κρατήσουμε, ποια να τονίσουμε και ποια να πετάξουμε για πάντα από πάνω μας.
Αρκεί να μάθουμε πώς θα ζούμε μία… γεμάτη ζωή! Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Η Κική Φιλιππίδου γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε στη Γαλλία, στο πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, κοινωνικές επιστήμες και ψυχολογία.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε ως ψυχολόγος στη Γαλλία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε το Κέντρο Ψυχολογίας για τη Γυναίκα.
Παράλληλα συμμετείχε τόσο σε ραδιοφωνικές εκπομπές (FLASH, ANT1, ΕΡΤ, ALPHA κ.ά.) όσο και σε εκπομπές της τηλεόρασης (Mega Channel, NET, ANT1, Alpha). Αρθρογράφησε για δύο χρόνια στη στήλη “Ψυχολογία” του περιοδικού 7 Μέρες TV, αναλύοντας καθημερινά θέματα και προβλήματα.
Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα ως σύμβουλος σε θέματα ψυχολογίας (Βραδυνή, Καθημερινή, Αδέσμευτος Τύπος Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, Σύγχρονη Ψυχολογία, ΕΓΩ, Diva, Pink Woman, Elle, Vogue). Δίνει διαλέξεις και διοργανώνει σεμινάρια ανά την Ελλάδα με θέματα που απασχολούν κυρίως τη σύγχρονη γυναίκα, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ψυχολογίας για τη Γυναίκα. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης: Υπάρχει “Ο άντρας της ζωής μου”;
– “Ησαΐα χόρευε” κι ύστερα… τι;
– Πώς κατακτιέται η ευτυχία;
– Μπορεί το τέλος μιας σχέσης να φέρει μια νέα αρχή; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα στα τηλέφωνα 210.88.27.174 και 6974.34.89.56, καθώς επίσης και μέσω e-mail στη διεύθυνση kiki.filippidou@gmail.com.
Το αλφαβητάρι του έρωτα ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Κική Φιλιππίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Ψυχολογία Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 208
Λίγα λόγια για το βιβλίο Ο έρωτας που μοιράζονται δύο άνθρωποι είναι ευλογία, είναι πηγή ευτυχίας, είναι ευχή και όνειρο.
Έχει μαζί του φως, χαρά ζωής, αισιοδοξία.
Μας δίνει περισσότερη δύναμη για να κυνηγήσουμε την επιτυχία, ιδιαίτερη διάθεση για να αξιοποιήσουμε την προσωπική μας δύναμη.
Αυτό είναι το Αλφαβητάρι του Έρωτα – 24 ιδέες και προτάσεις για να τον κρατήσουμε ζωντανό και για όσο καιρό μας αρέσει και το επιθυμούμε…
Το Σκοτεινό Νησί ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Αντώνης Νικολής ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 176
Λίγα λόγια για το βιβλίο Στο Σκοτεινό Νησί, κάπου στο ρευστό γεωγραφικό χάρτη του μέλλοντος, σ’ ένα σπήλαιο, άντρο και καταφύγιο μαζί, ο Ηρακλής, ο νεαρός άντρας, θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στον Ωρομέδοντα, τον ώριμο και θιασώτη της λογικής, και την Πέργαμοντ, αυτήν που κουβαλάει στην τσάντα της τις μαγγανείες και τα φίλτρα.
Αλλά και η επιλογή του θα κρίνει οριστικά τον αγώνα τους. Όποιον διαλέξει ο Ηρακλής, αυτός θα συνεχίσει, ο άλλος θα… Μια αλληγορική, εσχατολογική αφήγηση για το σκοτεινό μέλλον. (Το Σκοτεινό Νησί διαβάζεται όπως ένα κόμικ ή ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.) Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Αντώνης Νικολής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα.
Το 1979 αρχίζει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία εγκαταλείπει τρία χρόνια αργότερα για την Κλασική Φιλολογία.
Έχουν ανεβεί στη σκηνή δύο από τα θεατρικά έργα του:
Ο κύριος Εμμανουήλ και ο… Ροΐδης (Πολιτιστική Ολυμπιάδα, θέατρο της Άνοιξης 2002, και σε περιοδεία το 2004) και Το σπίτι φεύγει (θέατρο Δημήτρης Χορν 2002-03), από τον Σταμάτη Φασουλή, ενώ προγραμματίστηκε για τον Ιανουάριο του 2009 από το Θέατρο Στοά, τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη το τελευταίο του έργο:
Λισαβόνα (2007).
Η νουβέλα Το Σκοτεινό Νησί (2008) είναι μεταγραφή του ομώνυμου θεατρικού του, του 2001, και η πρώτη έξοδός του στην πεζογραφία.
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σουλιέ 14 & Σαρκουδίνου
136 117 44
Αθήνα
Τηλ.: 210-777.77.88 (εσωτ. 131)
Fax: 210-775.77.57

Δεν υπάρχουν σχόλια: