Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη, 4 Δεκεμβρίου 2008 Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα την «Παροχή ιατρικής περίθαλψης προς το Πυροσβεστικό Σώμα από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης». «Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης περιθάλπονται μόνο τα εν ενεργεία μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Τόσο οι Συνταξιούχοι του Σώματος, όσο και οι οικογένειες των εν ενεργεία Πυροσβεστών, δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής ιατρικής περίθαλψης.
Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος υπηρετούν σε ένα τομέα με αυξημένες ευθύνες και τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να δράσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους, θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους, ευνοϊκές συνθήκες ιατρικής περίθαλψης», αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «Εάν προτίθεται να διαφοροποιήσει την ισχύουσα κατάσταση παροχής ιατρικής περίθαλψης στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα μετά και τη λειτουργία του καινούριου και σύγχρονου κτιρίου του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: