Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Τα αιτήματα των Αλεβιτών Παρότι ένα Ελληνόπουλο, ένα 15χρονο βλαστάρι έχασε τη ζωή του, από εγκληματικό λάθος και όχι από πρόθεση, θέλουμε να πιστεύουμε, και παρότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές, οι εξελίξεις στη διεθνή σκηνή και στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται.
Με την ελπίδα ότι η ιστορία και ο άδικος χαμός του Αλέξη και τα γεγονότα που ακολούθησαν, θα γίνουν μάθημα σε όσους έχουν ευθύνες για όλα αυτά, εμείς σας παρουσιάζουμε τον κατάλογο των αιτημάτων που ανακοίνωσαν οι Αλεβίτες, μετά τη συνάντηση των διοικητικών στελεχών των αλεβιτικών οργανώσεων που έγινε στην Άγκυρα, κατόπιν πρόσκλησης της Ομοσπονδίας Αλεβί-Μπεκτασί (Alevi Bektaşi Federasyonu) της Τουρκίας.
Ακολουθεί η λίστα των αιτημάτων των Αλεβιτών:
-Να αλλάξει κάθε είδους νόμος, κανονισμός, διάταξη και οδηγία που απαγορεύει την πίστη και τον πολιτισμό μας και να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο που θα εγγυάται νομικά...την πίστη και των πολιτισμό των Αλεβιτών.
-Να σταματήσει κάθε διάκριση εις βάρος των Αλεβιτών στη δημόσια διοίκηση και ζωή, στα σχολεία και τους χώρους εργασίας.
-Το ξενοδοχείο Madımak
* να γίνει Μουσείο της Ντροπής.
Το αίτημα αυτό είναι αίτημα ηθικής και συνείδησης και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το αλλοιώσει καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: