Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS Ποδοσφαιρική συνάντηση φιλίας «Ποντιακού» Αγίου Χαραλάμπου Ποδοσφαιρική συνάντηση φιλίας οργάνωσε ο «Ποντιακός», ποδοσφαιρικός σύλλογος Αγίου Χαραλάμπους. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων οι ποδοσφαιριστές του «Ποντιακού» έδωσαν φιλικό αγώνα με την ομάδα της Δοϊράνης της FYROM, μέσα σ’ ένα κλίμα αδελφοσύνης και αγαστής γειτνίασης.
Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν έχει καμία σημασία.
Αξία έχουν οι στιγμές που πέρασαν οι αθλητές μέσα και έξω από το γήπεδο, καθώς και στο γεύμα φιλίας που παρέθεσε η γειτονική ομάδα στους ποδοσφαιριστές του «Ποντιακού».
Παράγοντες και αθλητές του Αγίου Χαραλάμπους προσκάλεσαν τους γείτονες της FYROM στον οικισμό τους, για να τους δείξουν, το πώς από έναν μικρό οικισμό, περισσεύει η φιλία και η ποντιακή φιλοξενία.
Πηγή: Εφημερίδα "Ειδήσεις" ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΧΑΜΠΕΤ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, 587 ALBANY STREET BOSTON.
PONTIAN SOCIETY "PANAGIA SOUMELA" OF BOSTON
587 Albany Street
Boston, MA 02118
Telephone : (617) 338-7453
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
Αθήνα 07.01.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:
● Κυριακή 11/01/2009 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου Αττικής «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα του συλλόγου, Κορδέλα 1, Λαύριο.
● Κυριακή 11/01/2009 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας «Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα του συλλόγου, Λάρνακος 55Α, Ν. Φιλαδέλφεια.
● Κυριακή 11/01/2009 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ, εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο πολιτιστικό κέντρο της ένωσης, Λεωφ. Βουλιαγμένης (μέσα στο χώρο της πρ. Αμερικάνικης Βάσης), Σούρμενα.
● Κυριακή 11/01/2009 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο ΠΟΝΤΟΣ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα της ένωσης, Λεωφ. Ειρήνης 211, Πέραμα.
● Τετάρτη 14/01/2009 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, Θέση Γκορυτσά, Ασπρόπυργος.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ιδρύθηκε το 1995, έχει έδρα το δημοτικό διαμέρισμα Επταλόφου του δήμου Κρουσσών στο νομό Κιλκίς.
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» είναι ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).
Ο σύλλογος μας διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, πραγματοποιεί παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. δενδροφυτεύσεις, ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για νέες καλλιέργειες και τρόπους εξοικονόμησης νερού κ.ά.) και διοργανώνει θεματικές εκδηλώσεις.
Πρόσφατα δημιουργήσαμε και δύο blog (http://akrites.madblog.gr/ και http://akriteseptalofou.blogspot.com/) στο διαδίκτυο καθώς και group στο Facebook ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ - AKRITES EPTALOFOU) για ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη, τους φίλους μας και άλλους συλλόγους.
Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου μας είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος, χορωδίας, θεατρικής ομάδας, διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας (στο σύλλογό μας αυτή τη στιγμή συμμετέχουν πάνω από 30 παιδιά δημοτικού και περίπου 10 παιδιά γυμνασίου – λυκείου).
Στόχος μας να κάνουμε τα παιδιά του συλλόγου καθώς και όλους τους κατοίκους της Επταλόφου να αγαπήσουν το βιβλίο και να ανακαλύψουν τις χαρές, τις συγκινήσεις τους θησαυρούς, τις βάσεις και τα εφόδια που προσφέρει το διάβασμα για την υπόλοιπη ζωή τους.Θα σας παρακαλούσαμε, εάν έχετε τη δυνατότητα, να κάνετε δωρεά στο σύλλογό μας κάποια βιβλία με οποιαδήποτε θεματολογία, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας.
Η παραλαβή και μεταφορά των βιβλίων θα γίνει με δική μας ευθύνη.
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» δεσμεύονται να σας ευχαριστήσουν δημόσια και σε προσεχή εκδήλωση του συλλόγου να σας τιμήσουν για την πολύτιμη προσφορά σας.
Επίσης στα blog που διατηρούμε στο διαδίκτυο θα σας καταχωρήσουμε στους δωρητές και χορηγούς του συλλόγου μας.
Θα επιθυμούσαμε τη συμμετοχή σας και τη συνεργασία σας σε προσεχείς εκδηλώσεις του συλλόγου μας, είτε με παρουσιάσεις βιβλίων σας είτε με έκθεση των βιβλίων σας, για την διάδοση του βιβλίου και του πολιτισμού γενικότερα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΑΛΙΔΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»
Επτάλοφος Κιλκίς
Τ.Κ. 61100
Τηλ. - Φαξ: 2341062404
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ "Η ΛΥΡΑ" Ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου "Η Λύρα" σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009 στις 10:00 μ.μ. στο ποντιακό κέντρο «ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ», Πειραιώς 68.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΙΔΑΡΪΟΥ "Η ΛΥΡΑ"
Ιθάκης 7, Χαϊδάρι
Τ.Κ. 12461
Τηλ. & Fax: 2105983254 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του χωριού μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, παραβρεθήκαν πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου.
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σ’ όλους τους χωριανούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν ευχές για μία χρονιά γεμάτη υγεία και ευημερία.
Τυχεροί ήταν οι συγχωριανοί μας Χάρης Κατσίδης και ο μικρός Χρήστος Καραγιάννης, οι οποίοι κέρδισαν ένα βιβλίο με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.
Στις 31 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 21.30 θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη και τους φίλους στη Θεσσαλονίκη, στην ποντιακή ταβέρνα «Παρακάθ’», Νέστου 4, στην Πολίχνη.
Στη Λάρισα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 14.00 στην ταβέρνα «Το Χρυσό Τζάκι», στο 2ο χιλιόμετρο παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά!
Φιλικά Το Δ.Σ.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης Ελασσόνας
Τηλέφωνο & fax: 2493087386
ΤΚ: 40200
Ελασσόνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης.Την παραμονή της εορτής, νέα παιδιά του Συλλόγου έψαλαν με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας και του νταουλιού τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Πόντου, περνώντας από όλα τα σπίτια του χωριού, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ο χορός στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
Η χοροεσπερίδα αυτή ήταν μια ευκαιρία για όλους τους χωριανούς να ανταμώσουν.
Έτσι το γλέντι, με αμείωτο κέφι, κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Στο δημοτικό πρόγραμμα ήταν η ορχήστρα του Νίκου Δίγκα, ενώ στο ποντιακό πρόγραμμα, κράτησαν συντροφιά τον κόσμο με τη μουσική και το τραγούδι τους ο Πόλυς Εφραιμίδης, ο Γιάννης Μπουλουκάς και ο Ηρακλής Αδαμίδης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού που πέτυχαν φέτος στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης Ελασσόνας
Τηλέφωνο & fax: 2493087386
ΤΚ: 40200
Ελασσόνα
polsylaet@in.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΕΣΤΟΥ Ο Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009 στις 9:00 μ.μ. που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "ΠΑΡΟΥΣΙΑ" (Αφοί Κυριακίδη) που βρίσκεται στο 2ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χρυσούπολης - Ξάνθης (Διασταύρωση).
Λύρα - Τραγούδι: Αφοί Ζαπουνίδη
Λύρα: Εμμανουηλίδης Κώστας
Ταούλια: Παπαγιαννίδης Γιάννης
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΕΣΤΟΥ
Ελευθερίου Βενιζέλου 175
Χρυσούπολη - Καβάλα
Τ.Κ. 64200
Τηλ. 2591023595
syllogos_pontiwn_nestou@yahoo.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες" που αναβλήθηκε θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 07.02.2009 ημέρα Σάββατο στο οικογενειακό κέντρο Αλεξάνδρειο.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2343022455.
Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων "Οι Ακρίτες"
Εθνικής Αμύνης 37
Τ.Κ. 61200
Πολύκαστρο
Τηλ.: 2343022455 Φαξ: 2343020002 Κιν. 6937144403

Δεν υπάρχουν σχόλια: