Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Απάτη στο όνομα του Παναγούλη

ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GRΣε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν από το 2ο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι, παραποιώντας έγγραφα, παρουσιάζονταν ως η σύζυγος και η κόρη του αγωνιστή κατά της δικτατορίας, Αλέκου Παναγούλη. Ο αδελφός του Παναγούλη, Στάθης, καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι, όταν αντιλήφθηκε την προσπάθεια των δύο γυναικών, κίνησε όλες τις διαδικασίες και διαπίστωσε ότι η άδεια και το πιστοποιητικό γάμου που επικαλούνταν ήταν πλαστά.
Κατηγορούμενες είναι η Κάθριν Έλεν Άντερσον και η Διονυσία Κατερίνα Παναγούλη. «Δεν υπάρχει ούτε νόμιμο, ούτε παράνομο παιδί του αδερφού μου», τόνισε ο Στάθης Παναγούλης, προσκομίζοντας στο δικαστήριο, έγγραφο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, όπου φέρεται ότι έγινε ο γάμος, που βεβαιώνει ότι ουδέποτε τελέστηκε. Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονταν ότι ο γάμος είχε γίνει στις 3 Μαρτίου του ‘63 στην Κύπρο από τον τότε αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο.
Σύμφωνα με τον Στάθη Παναγούλη, κίνητρό τους ήταν η απόκτηση μέρους της περιουσίας, να αποκτήσουν δικαιώματα στο όνομα «Παναγούλη» και να ιδρύσουν ίδρυμα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: