Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκομιδή απορριμμάτων και εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς
Το Τμήμα Καθαριότητας ασχολείται με την αποκομιδή των απορριμμάτων στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς και την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης.
Διαθέτει απορριμματοφόρα και άλλα ειδικά οχήματα για την έγκαιρη και αποτελεσματική καθαριότητα του Δήμου.
Πιο αναλυτικά: Με 12 απορριμματοφόρα συλλέγονται καθημερινά 100 τόνοι περίπου οικιακών απορριμμάτων, οι οποίοι μεταφέρονται στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυρορράχη.
Εκτελείται καθημερινά (και το Σαββατοκύριακο) κατά τις πρωινές ώρες η αποκομιδή των απορριμμάτων από όλους τους δρόμους της Καλαμαριάς, ενώ από κεντρικούς δρόμους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύο φορές την ημέρα και μία φορά τις Κυριακές.
Η καθαριότητα των κάδων επιτελείται καθημερινά με 2 μηχανοκίνητα πλυντήρια.
Η συντήρηση των οχημάτων γίνεται σε ειδικό χώρο του Δήμου, με εξειδικευμένα συνεργεία μηχανικών και ηλεκτρολόγων. Πρόσφατα ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων για τη συλλογή των απορριμμάτων, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης της καθαριότητας και της αισθητικής αναβάθμισης του Δήμου. Απομακρύνονται τα νοσοκομειακά απορρίμματα, με ειδικά κοντέινερ, από τα νοσοκομεία που εντάσσονται στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς. Συλλέγονται ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα) καθημερινά από ειδικά οχήματα και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου (2310 488800). Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας πραγματοποιείται με 4 ειδικά απορριμματοφόρα σε καθημερινή βάση, με συνολική συλλεγόμενη ποσότητα περίπου 14 έως 15 τόνους ανά ημέρα.
Πραγματοποιείται επίσης η παραλαβή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: