Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Διάλεξη με θέμα «Το Φροντιστήριο Τραπεζούντος και τα μηνύματα που εκπέμπει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα». Την Κυριακή 08-02-09 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα πνευματικών εκδηλώσεων της Αδελφότητας (Πουλαντζάκη 40, Καλαμαριά), θα μιλήσει για τον πνευματικό φάρο της Ανατολής, το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, ο κ. Αντώνης Παυλίδης, Διδάκτορας της Κοινωνιολογίας και Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία μας.
Πρόκειται για διάλεξη που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων
Εκπαιδευτικών που εδρεύει στην Αθήνα και η Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΩΜΝΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Πουλαντζάκη 40
Τ.Κ 55131
Καλαμαριά
Τηλ. 2310417690, 2310417197
http://www.kromnaioi.gr/ ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 9.00 μ.μ. η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει μια βραδιά γλεντιού , γεμάτη μουσική, χορό, θέαμα και πλούσια δώρα, στο Πολυχώρο Τσαλαπάτα στα Παλαιά Βόλου , στην αίθουσα "GOLD STAR" του Νικόλα (τηλ.: 2421029297), με τους καλλιτέχνες: Θόδωρο Κοτίδη στην ποντιακή λύρα, Γιώργο Σιαμλίδη στο τραγούδι και την ορχήστρα τους.
Στη βραδιά θα συμμετάσχουν και οι χορευτικές ομάδες της Ενώσεως.
Τιμή εισόδου 20 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται το φαγητό και τα ποτά).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2421060002, 6948173814, 6979757670).
ΈΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΡΑΚΗΣ 126
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ
Τ.Κ. 38445
Τηλ. 2421061042 ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ PONTIAN SOCIETY "PANAGIA SOUMELA" OF BOSTON
587 Albany StreetBoston, MA 02118Telephone : (617) 338-7453
webmaster@panagiasoumelaboston.com ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 20:00 η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων.
Η εκδήλωση ενταγμένη στο γενικότερο σκοπό του Συλλόγου για διατήρηση των εθίμων των εξ Ανατολής Ελλήνων και την τόνωση των δεσμών των Ποντίων και Μικρασιατών της πόλης μας, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης κ. Κοσμά Αποστολίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του συλλόγου και έκανε απολογισμό των δραστηριοτήτων για τη χρονιά που μας πέρασε.
Ευχαρίστησε τις αρχές της πόλης για τη στήριξη του συλλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην παραχώρηση στέγης από το Δήμο Τρικκαίων στην Πράσινη Γωνιά (Καλαμπάκας 28).
Επίσης ευχαρίστησε το Βουλευτή Τρικάλων κ. Νίκο Λέγκα για την πρόσφατη οικονομική ενίσχυση του συλλόγου από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του συλλόγου και το πλούσιο έργο του. Το φλουρί αντιστοιχούσε στο βιβλίο «Εδεσματολόγιον Πόντου» με συνταγές της ποντιακής κουζίνας. Στη συνέχεια η παιδική χορευτική ομάδα της Ευξείνου Λέσχης παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς από τον Πόντο και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.
Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου απήλαυσαν μια ζεστή βραδιά με το Νίκο Γαβριά στη λύρα και το Βασίλη Γαλάνη στο νταούλι, ενώ ο μπουφές περιελάμβανε νόστιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του συλλόγου και ποτά και αναψυκτικά χορηγία της εταιρίας Κλιάφα.
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
Τρίκαλα
Τηλ. & fax : 2431074588
Το Σάββατο 31-01-2009 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας στο Κέντρο Μίθριο, στην περιοχή του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».
Στο ασφυκτικά γεμάτο από μέλη και φίλους του Συλλόγου ΜΙΘΡΙΟ τα χορευτικά Τμήματα (περίπου 150 χορευτές του συλλόγου) πραγματοποίησαν άριστη εμφάνιση, παρουσιάζοντας με ζωντάνια χορούς του ιστορικού Πόντου.
Επίσης, συνεχίζοντας ένα θεσμό των τελευταίων χρόνων, το Δ.Σ. βράβευσε μετά από ομόφωνη απόφασή του τους μαθητές:
ΚΕΦΑΛΑ Αθανάσιο – Ελευθέριο, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ Πέτρο και ΚΕΤΙΚΙΔΟΥ Ευθυμία, για την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας (εξετάσεις σχολικού έτους 2007-2008).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα μέσων μαζικής ενημέρωσης κ. Κων/νος ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος ΟΡΦΑΝΟΣ, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ.
Επίσης, το "παρών" έδωσαν ο Δήμαρχος Ευόσμου κ. Δημήτριος ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γεώργιος ΜΑΞΟΥΡΑΣ, Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειος ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης ΡΑΠΤΙΔΗΣ (εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος των Κ.Α.Π.Η), Νικηφόρος ΔΑΛΛΑΣ, Ιωάννης ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο κ. Πέτρος ΣΟΥΛΑΣ. Ευχαριστούμε όλα τα Αδελφά Σωματεία, Ποντιακά και μη, των οποίων τα μέλη τίμησαν με την παρουσία τους το χορό μας.Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζονται, τέλος, σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας για την παρουσία τους και τη βοήθειά τους στο χορό μας, καθώς και στους μικρούς και μεγάλους χορευτές μας για τη συμμετοχή τους.
Ο Γεν. Γραμματέας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρόεδροςΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ"
Παναγίας Κρεμαστής 18β
Εύοσμος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ.Κ. 56224
Τηλ. 2310770410, 2310775346

Δεν υπάρχουν σχόλια: