Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

Τέλος εποχής για το καρναβάλι της Κρύας Βρύσης
Πρώτα θέμα στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΑ www.ota.gr έγινε η είδηση ότι σταματάει το Καρναβάλι του Δήμου μας.
Πιο αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:
"Τέλος εποχής για το παραδοσιακό καρναβάλι της Κρύας Βρύσης, που πέφτει κι αυτό "θύμα" της οικονομικής κρίσης.
Έπειτα από 20 χρόνια, ο δήμος αποφάσισε φέτος να μην πραγματοποιήσει εκδηλώσεις, διότι δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα.«Δεν υπήρξε η απαιτούμενη ανταπόκριση από τους φορείς της Κρύας Βρύσης για τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Πέρυσι, ο δήμος ανέλαβε όλα τα έξοδα, κάτι που δεν μπορεί να επαναλάβει και φέτος», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κρύας Βρύσης, Γιώργος Ναυροζίδης.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε φθίνουσα πορεία στο καρναβάλι και αποφασίστηκε πως είναι προτιμότερο να κλείσει ο κύκλος, ώστε οι επισκέπτες να μείνουν με την ευχάριστη «γεύση» του παρελθόντος.
Η φθίνουσα πορεία του καρναβαλιού άρχισε όταν «κόπηκαν» οι Βραζιλιάνες χορεύτριες, που πλαισίωναν τα άρματα και τους μασκαράδες και με το χορό τους προσέλκυαν χιλιάδες επισκέπτες."
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
Βάλθηκαν να μας τρελάνουν οι φίλοι της Κρύας Βρύσης.
"Παραδοσιακό Καρναβάλι" με τις βραζιλιάνες;
Αν μιλούσαμε για το καρναβάλι του ΡΙΟ, τότε ναι, θα μιλούσαμε δικαιολογημένα για "παράδοση" με τις βραζιλιάνες χορεύτριες.
Τι στ΄ανάθεμα σχέση όμως έχουν ρε δήμαρχε οι βραζιλιάνες οι ξέκωλες με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ θα μας το εξηγήσεις;
Και μάλιστα όλο θράσος έμμεσα μας αποκαλείς και "ματάκηδες", γιατί ξεκάθαρα ανέφερες ότι μόλις σταμάτησαν οι βραζιλιάνες, σταμάτησε και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
Τα μπερδέψατε πολύ άσχημα εκεί στην Κρύα Βρύση.
Το καρναβάλι στην Ελλάδα (και καλά θα κάνετε δήμαρχοι νομαρχαίοι και ότι κέρατα βερνικωμένα είστε τέλος πάντων να διαβάσετε ΙΣΤΟΡΙΑ) είναι συνδεδεμένο με πολλές ιστορικές στιγμές.
Οι βραζιλιάνες καλές είναι δεν λέω, αλλά δεν κολλάνε στο καρναβάλι μας, στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ μας.
Αντε γιατί το παράκαναν όλοι με τις "σάμπες" και όλα τα ξενόφερτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: