Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΘΕΜΑ:Δήλωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής κ. Γιάννη Δριβελέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.8η Μάρτη Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα αναγνώρισης και τιμής των αγώνων της γυναίκας.
Της γυναίκας μάνας, της γυναίκας συντρόφου, της εργαζόμενης γυναίκας. Η 8 του Μάρτη είναι παγκοσμίως μια μέρα με άρωμα γυναίκας.
Είναι ημέρα νέων στόχων για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φίλων.
Γιατί είναι αλήθεια ότι, αν και στην χώρα μας έχουν αλλάξει πολλά στη θέση της γυναίκας, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο φύλων εξακολουθούν να υφίστανται. Στον εργασιακό στίβο, η ανισότητα ζει και βασιλεύει, ενώ την ίδια στιγμή η ανεργία και η φτώχεια είναι γένους θηλυκού.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια από την πλευρά της Πολιτείας για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων των γυναικών, για την υποβάθμιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και των κεκτημένων. Για όλα αυτά εμείς δίνουμε μια μεγάλη μάχη, μαζί με τις γυναίκες για τις γυναίκες.
Όχι μόνο στις 8 του Μάρτη, αλλά κάθε μέρα είναι για εμάς ημέρα διεκδίκησης για το «άλλο μισό του ουρανού», στο οποίο χρωστάμε την ύπαρξή μας.
Το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύεται με το πρόγραμμα του για τη στήριξη των γυναικών σε όλους τους τομείς ώστε να επέλθει εξισορρόπηση επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής, εν όψει μιας κοινωνίας προόδου και δικαιοσύνης , με πραγματική ισότητα μεταξύ όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: