Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Για τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία του δήμου Μουδανιών ενημερώθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή της στη Χαλκιδική, προσκεκλημένη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ. Η κ. Διαμαντοπούλου αρχικά έγινε δεκτή από το δήμαρχο Μουδανιών Ανδρέα Παπαγιάννη, όπου σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του ενημερώθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τα ζητήματα στον Τομέα της Εκπαίδευσης στο δήμο Μουδανιών και τον διαβεβαίωσε για το ότι θα ασχοληθεί επισταμένα με τα ζητήματα εκπαίδευσης της περιοχής.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Σχολείο Ειδικής Αγωγής και το Δημοτικό Σχολείο στην Ποτίδαια, όπου εντυπωσιάστηκε από την εξειδίκευση του σχολείου στο σκάκι.
Εκεί η κ. Διαμαντοπούλου έγινε δεκτή από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής Μανόλη Περσινάκη, τον πορϊστάμενο του γραφείου Εκπαίδευσης Μουδανιών Στέργιο Βαγγλή, τους Σύλλογους Διδασκόντων και από την πρόεδρο του Τ.Σ. της Ποτίδαιας. Ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δύο αυτών σχολείων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές του Ειδικού Σχολείου και να ξεναγηθεί στους χώρους όπου αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους.
“Το Ειδικό Σχολείο έχει προβλήματα υποδομών, αλλά οι εκπαιδευτικοί εδώ δεν κάνουν απλά ένα επάγγελμα αλλά μια αποστολή. Πρέπει να μπουν στόχοι για την Ειδική Αγωγή και για τα 500 παιδιά του νομού που φοιτούν στα σχολεία αυτά” είπε η κ.Διαμαντοπούλου. Στη συνέχεια η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών καθώς και το Ενιαίο Λύκειο, όπου οι Διευθυντές τους την ενημέρωσαν για τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία, ενώ την παρουσία της στη Χαλκιδική χαιρέτησε και ο Προιστάμενος της Διεύθυνσης Β/ Βάθμιας Εκαπίδευσης Εμμανουήλ Περσυνάκης ο οποίος, δήλωσε ότι και η δική της στήριξη στις προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των εκπαιδευτικών σδομών, είναι πολύτιμη.
Επόμενος “σταθμός” της κας Διαμαντοπούλου ήταν το ΤΕΕ και το ΤΕΙ Μουδανιών.
Η κ.Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι οι ελλείψεις σε κτιριακό επίπεδο και σε επίπεδο περαιτέρω υποδομών του ΤΕΙ είναι σοβαρές.
“Το ΤΕΙ των Ν.Μουδανιών είναι πολύ ενδιαφέρον, καθώς οι πλειοψηφία των φοιτητών του απορροφάται στην αγορά εργασίας.
Έχει μια ζωντανή δρώσα δραστηριότητα.
Η ίδια η Χαλκιδική πρέπει να κατανοήσει τη δυναμική του ΤΕΙ και να το στηρίξει.
Πρέπει η κοινωνία να το εντάξει στην αναπτυξιακή της πορεία” δήλωσε η κ.Διαμαντοπούλου. Η υπέυθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία που συνοψίζονται στη “Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους” . Ρεπορτάζ: Μαρία Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: