Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι έτοιμο και αναζητεί εθελοντές για πακετάρισμα 15.000 τευχών

Αγαπητοί μου φίλοι, το νέο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι έτοιμο και 15.000 τεύχη αναζητούν εθελοντές και να κολλήσουν ετικέτες και να τα ετοιμάσουμε για να τα στείλουμε στο ταχυδρομείο.
Το νέο τεύχος έχει αφιέρωμα στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που πρόκειται να γίνει στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο στάδιο ειρήνης και φιλίας.
Περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα αυτά θα συμβούν στην Autonomia EXPO το τριήμερο.
Είναι πολλά τα τεύχη και χρειάζονται πολλά χέρια για να ετοιμαστούν.
Οι προθεσμίες για την υποβολή του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο ταχυδρομείο είναι πιεστικές και γι' αυτό πρέπει να ετοιμάσουμε το συντομότερο δυνατό ώστε να έχουν υποβάλει το περιοδικό στο ταχυδρομείο μέχρι την επόμενη Τετάρτη.
Όσοι ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε για το πακετάρισμα κάνετε ένα τηλεφώνημα στο γραφείο της Θεσσαλονίκης στο 2310211915 για να συνεννοηθείτε με την Ελένη που έχει αναλάβει το συντονισμό του πακεταρίσματος.
Το πακετάρισμα γίνεται στο γραφείο του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στην Θεσσαλονίκη.
Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη της ειδησεογραφίας μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε το http://news.disabled.gr/ όπου καθημερινά αναδημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που αναφέρονται στην κοινότητα των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας.
Ευχαριστώ όλους όσους μου στείλατε e-mail για το κάταγμα στο χέρι μου.
Προσπαθώ να βρω μια λύση για να μην είμαι θεατής στο http://www.disabled.gr/ και στο http://www.autonomiaexpo.org/, χρησιμοποιώ φωνητική υπαγόρευση για να γράφω ότι μπορώ να γράψω στον υπολογιστή χωρίς χέρια, αλλά δυστυχώς η πατρίδα μας δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης στην ελληνική γλώσσα, κάτι που θα αποτελούσε ένα σημαντικότατο εργαλείο όχι μόνο για ανθρώπους με αναπηρίες, αλλά και για όλους τους άλλους ανθρώπους που για τον οποιονδήποτε λόγο έχουν μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης στις νέες τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών.
Αξιόπιστα συστήματα φωνητικής υπαγόρευσης υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες, εκτός όμως της ελληνικής.
Όμως μόνο στην ελληνική γλώσσα δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο σύστημα που να μπορεί να εγγυηθεί την φωνητική απαγόρευση χωρίς ορθογραφικά λάθη, αλλά και τον έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή χωρίς χέρια.
Και τεχνολογικά είναι τόσο απλό να γίνει.
Μόνο στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε ακόμη και τα πιο απλά πράγματα που είναι τόσο κοινά στη σημερινή βαθμίδα του πολιτισμού.Θα μου πείτε, εδώ δεν υπάρχει ένα προσπελάσιμο νοσοκομείο με δυνατότητα να υποστηρίξει ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες όταν πρόκειται να κάνουν στοιχειώδεις εξετάσεις για τη διάγνωση κάποιου προβλήματος υγείας.
Θα μπορούσε να υπάρξει η μέριμνα για ένα σύστημα φωνητικής υπαγόρευσης στην ελληνική γλώσσα;
Η απάντηση δεν είναι εύκολη να δοθεί.
Πάντως, εάν περιμένουμε από το κράτος για να κάνει είτε προσπελάσιμα νοσοκομεία με προσπελάσιμες υπηρεσίες είτε συστήματα για τη διευκόλυνση των ανθρώπων με αναπηρίες (όπως για παράδειγμα το σύστημα της πολιτικής υπαγόρευσης) σίγουρα θα περιμένουμε και πολλά ακόμη χρόνια.
Αυτά τα προβλήματα και οι ανεπάρκειες της ελληνικής κοινωνίας θα χρειαστεί να μας προβληματίσουν και να αναλάβουμε τον έλεγχο στις ζωές μας.
Όταν δεν υπάρχει τίποτα για τους ανθρώπους με αναπηρίες τότε θα πρέπει να το κάνουμε και ο μόνος αξιόπιστος παράγοντας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής. Νίκος, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: