Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

"ΟΝΤΙΣΙΟΝ"

ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ
"ΟΝΤΙΣΙΟΝ"
του Γρηγόρη Μήττα.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Σκηνοθετικό σημείωμα Η Οντισιόν είναι ένα έργο ωμό και σκληρό!
Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Στον σύγχρονο κόσμο ο νόμος του ισχυρού, εμπλέκεται με τον νόμο του καλύτερου.
Η ηθική αλλάζει, οι άνθρωποι όμως παραμένουν οι ίδιοι, έχουν τα ίδια πάθη.
Επιμελώς κρύβουν το άλλο τους πρόσωπο. Ένας σκηνοθέτης δημιουργεί μικρές ιστορίες ζωής κι αυτό τον κάνει να αισθάνεται «μικρός Θεός», αφού κρατάει τις τύχες των ηθοποιών-ηρώων στα χέρια του.
Καθώς προσπαθεί να φέρει τις καταστάσεις στα μέτρα του, δημιουργεί τον μικρόκοσμό του και φαίνεται να απολαμβάνει τα γεγονότα.
Η ιστορία ξεπερνάει τα νοητά ή ακαθόριστα όριά της και τότε εκείνος είναι αδύναμος να ελέγξει αυτά που θα συμβούν, όσο όμορφα ή οδυνηρά κι αν είναι…απλά τα παρακολουθεί να συμβαίνουν.
Το πάθος καλύπτει την αλήθεια, ο έλεγχος χάνεται και εκείνο που μένει, μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει, μοίρα, πεπρωμένο ή κάτι άλλο.
Ο σκηνοθέτης εξουσιάζει και εξουσιάζεται, παρεμβαίνει, συμμετέχει, εμπλέκεται στην ιστορία και σιγά-σιγά, χωρίς να το αντιληφθεί, χάνεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, οι αλήθειες ξεσκεπάζονται και ο ίδιος γίνεται ακούσια μέρος αυτής της ιστορίας και τότε ένα είναι βέβαιο…
Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΒΙΑ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΗΤΤΑΣ
Η ΟΝΤΙΣΙΟΝ
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Μήττας
Σκηνικά-κοστούμια: Φωτεινή Ευαγγελοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Μήττας-Φωτεινή Ευαγγελοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Ευαγγελοπούλου
Video: Feelmore photografix Φωτισμοί: Γρηγόρης Μήττας
Φωτογραφίες: Ανέστης Πεταλίδης Παίζουν οι ηθοποιοί:Γρηγόρης Μήττας Αμαλία Κωνσταντινίδου Φωτεινή Ευαγγελοπούλου ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Πρώτη παράσταση: Κυριακή 10 Μαΐου 2009 Δεύτερη παράσταση: Κυριακή 17 Μαΐου 2009 Ώρα έναρξης: 9 το βράδυ Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Φλέμιγκ Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από το ταμείο του θεάτρου ή να κάνουν τηλεφωνικά κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό & 7 ευρώ φοιτητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: