Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το τσούγκρισμα κόκκινου αβγού αναβιώνει στην Καλαμαριά

Ελάτε να τσουγκρίσουμε κόκκινο αβγό όπως παλιά στην Καλαμαριά, μεθαύριο Κυριακή του Θωμά 26 Απριλίου στις 11 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της οδού Αργυρουπόλεως - μπροστά στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Ο Επιμορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηγενών και Παλαιών Καλαμαριωτών αναβιώνει για έκτη συνεχή χρονιά το έθιμο αυτό που καθιερώθηκε από τους Καλαμαριώτες το 1946. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους όσους παραβρεθούν κόκκινα αυγά, ενώ θα ανταλλάξουν ευχές και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τσούγκρισμα.
Οι Καλαμαριώτες μέχρι νωρίς το απόγευμα θα επιδοθούν σε ένα αγώνα τσουγκρίσματος και εκείνος που θα καταφέρει να σπάσει τα περισσότερα αβγά θα στεφθεί νικητής.
Παράλληλα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που ετοίμασαν οι διοργανωτές θα διασκεδάσει όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Καλαμαριώτες μέχρι και το 1960 συγκεντρώνονταν σε τρία κεντρικά σημεία του Δήμου και μαζί με το τσούγκρισμα των πασχαλιάτικων αυγών, αντάλλασσαν ευχές με φίλους και συγγενείς.
Τα σημεία αυτά που για χρόνια παρέμειναν τα ίδια ήταν στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μεταμορφώσεως, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μεταμόρφωσης αλλά και στη γωνία Αργυρουπόλεως με Μεταμορφώσεως μπροστά στο καφενείο του μπαρμα-Κώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: