Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΤΟΠΤΡΟ

Μεγάλος Εγκέφαλος
Οι απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης νοημοσύνης Χαρτόδετο, 280 σελ., 17 x 24 εκ., Α/Μ, 25,00 ευρώ
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε αυτό ο πρωτοποριακό βιβλίο, δύο διαπρεπείς επιστήμονες, ο Gary Lynch και ο Richard Granger, μας προσφέρουν μια ζωντανή και ταχύρυθμη διερεύνηση του πώς ο εγκέφαλός μας έγινε αυτό που είναι, και πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερος —πολύ καλύτερος.
Η ανασύνθεση του εγκεφάλου των πρώτων συγγενών μας που έζησαν στις πεδιάδες της Αφρικής πριν από 10.000 χρόνια οδηγεί τον Lynch και τον Granger σε νέες ανακαλύψεις για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας: πώς κωδικεύεται η μνήμη στον εγκέφαλο∙ πώς η διεργασία διαταράσσεται με την πάροδο της ηλικίας και σε περιπτώσεις ασθενειών∙ πώς αντιλαμβανόμαστε, δρούμε και επικοινωνούμε∙ και ποιοι μηχανισμοί στον εγκέφαλο είναι δυνατόν να ενισχυθούν, βελτιώνοντας το σημερινό σχέδιο.
Συνδυάζοντας την ιστορία με την επιστήμη, το βιβλίο ρίχνει φως στις πολυπλοκότητες του εγκεφάλου μας και μας παρέχει δελεαστικές γνώσεις για την ανθρώπινη φύση μας —το παρελθόν και το μέλλον της. ● «Ένα απαραίτητο βιβλίο για μεγάλους εγκεφάλους. [...]
Ο Μεγάλος Εγκέφαλος είναι μια εξαιρετική περιγραφή για το ευρύ κοινό τού πώς μεγαλώνουν οι εγκέφαλοι, τόσο εξελικτικά όσο και αναπτυξιακά.
Η δύναμη του βιβλίου βρίσκεται στη νευροεπιστήμη, ειδικά στην αντιμετώπιση της νευρωνικής πλαστικότητας και των συνειρμικών περιοχών του εγκεφάλου.»—William H. Calvin, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ● «Ο συνδυασμός Lynch και Granger μοιάζει με το μίγμα βενζίνης και φωτιάς. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν μεγάλες εκρηκτικές ιδέες από δύο μεγαλοφυείς νευροεπιστήμονες.»—Michael Gazzaniga, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα ● «Μια συναρπαστική και προκλητική περιγραφή του πρόσφατου παρελθόντος του ανθρώπινου εγκεφάλου.»—Joseph LeDoux, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
Εκδόσεις Κάτοπτρο
Κορυζή 8,
117 43 Αθήνα
τηλ.: 210 9244827, 210 9244852 fax: 210 9244756
web sites: www.katoptro.gr και www.sciam.gr
Βιβλιοπωλείο: Στοά του Βιβλίου,Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου 5,
105 64, Αθήνα
τηλ.: 210 3247785

Δεν υπάρχουν σχόλια: