Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - φεστιβάλ θεάτρου
Θέμα της εβδομάδας: Διεθνείς Εκθέσεις-Διεθνή Φεστιβάλ
Το φεστιβάλ είναι άκλιτο ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Το θέατρο είναι ουσιαστικό ουδετέρου γένους.
Το φεστιβάλ θεάτρου είναι μια καλλιτεχνική διοργάνωση που περιλαμβάνει έναν αριθμό θεατρικών παραστάσεων και δραματοποιημένων λογοτεχνικών έργων που εκτελούνται στη σκηνή και παρουσιάζονται σε ακροατήριο.
Θέατρο είναι η τέχνη της αναπαράστασης μπροστά σε κοινό δραματοποιημένων γεγονότων ή καταστάσεων μέσω των ηθοποιών, με τη φωνή και τη δράση τους.
Το θέατρο δημιουργήθηκε από την ανάγκη του ανθρώπου να μιμηθεί σκηνές από την καθημερινή ζωή και να εκφράσει τον εσωτερικό του κόσμο και τις ιδέες του με λόγο, κίνηση, χορό.
Το αρχαίο θέατρο έφτασε στην ακμή του με τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Θέατρο είναι επίσης τα λογοτεχνικά κείμενα που προορίζονται για παράσταση σε θέατρο, όπως και ο χώρος όπου ανεβαίνουν οι θεατρικές παραστάσεις, το σύνολο των θεατών που παρακολουθούν θέατρο.
Πρόσβαση στην πλήρη λεξικογραφική πληροφορία της λέξης της ημέρας (ερμηνεία, ετυμολογία, εγκυκλοπαιδική πληροφορία θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: