Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και φορέων για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων και φορέων για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων. Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης είναι ισόποσο του μηνιαίου ποσού επιδόματος ανεργίας που δικαιούται ο άνεργος, ενώ η διάρκειά της δεν μπορεί να ξεπερνά το ανώτατο όριο της διάρκειας της επιδότησης που ο άνεργος έχει δικαιωθεί.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι φορείς του δημοσίου τομέα, αρκεί να μην παρουσιάζουν μείωση προσωπικού (εξαιτίας καταγγελίας της σύμβασης εργασίας) στο τελευταίο 6μηνο.
Οι άνεργοι που μπορούν να ενταχθούν θα πρέπει να τους έχει εγκριθεί η τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας και να έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης του ΟΑΕΔ.
Η σύμβαση εργασίας που θα δημιουργηθεί πρέπει να αναφέρεται σε πλήρη απασχόληση και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να αμείβει τον εργαζόμενο σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν και για τους λοιπούς εργαζόμενους, καθώς και να παρέχει την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι επιχειρήσεις και οι φορείς που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στην περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, επιλέγοντας από τη σχετική λίστα το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) που αντιστοιχεί στην περιοχή της έδρας τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ ή με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890

Δεν υπάρχουν σχόλια: