Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Γιορτή Σαρδέλας στην Κρήνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλαμαριά 23/07/2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Κομνηνών 60, Τ.Κ.: 551 32
ΤΗΛ: 481006, 481711, 440743 FAX: 488199
Ε - mail : presspodk@kalamaria.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Γιορτή Σαρδέλας στην Κρήνη»
Με την παραδοσιακή θεσμοθετημένη Γιορτή Σαρδέλας των ψαράδων της Νέας Κρήνης συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.
Η μεγάλη λαϊκή γιορτή που θα συνδυάζει το αυθεντικό γλέντι με τη νόστιμη σαρδέλα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Ν. Κρήνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής - πολιούχου της Ν. Κρήνης το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία «Ούλαφ Πάλμε» στη Νέα Κρήνη.
Άφθονη ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα, σαλάτα κρασί και μουσική από τη συνοδεία της παραδοσιακής και λαϊκής ορχήστρας «ΕΛΞΙΣ» αλλά και χορούς από το συγκρότημα του πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» και το συγκρότημα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κρήνης «Μπουμπουλίνα» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν εκείνη τη βραδιά στην εκδήλωση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η γιορτή αυτή είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την Ορθοδοξία και το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και αποτελεί εθιμική εκδήλωση συνάντησης των Ψαράδων της περιοχής για να έχουν καλές ψαριές όλο το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: