Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση του βιβλίου Τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2009, Νο 498, σελίδες: 176, τιμή: 6,00 €) Το διπλό καλοκαιρινό τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2009 του περιοδικού Διαβάζω μόλις κυκλοφόρησε με πλούσια ύλη και προτάσεις και απέχει μόλις 2 τεύχη από το 500ό τεύχος του, που θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο τον Οκτώβριο. ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Στο τεύχος θα βρείτε αναλυτικό οδηγό 200 βιβλιοπροτάσεων για το καλοκαίρι σε όλες τις κατηγορίες, από τη λογοτεχνία και τις τέχνες μέχρι την πολιτική, τις γεύσεις και τα ταξίδια, που επιχειρεί να καλύψει όλα τα γούστα και τις αναγνωστικές αναζητήσεις. ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Αστυνομικό μυθιστόρημα Η νέα και νεότερη αστυνομική λογοτεχνία παρουσιάζει μεγάλη άνθιση στον 20ό αιώνα και είναι εμφανές ότι έχει λάβει τη θέση της κοινωνικής λογοτεχνίας που έχει πλέον ατονήσει. Πραγματεύεται ποικίλα θέματα, όπως την παγκοσμιοποίηση, τα οικονομικά σκάνδαλα, τη λαθρομετανάστευση, το ρατσισμό, τη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και την ιστορία, χωρίς να λείπουν από την πλοκή οι έρωτες, οι προδοσίες και οι ποικίλες εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Τέλος, παρουσιάζονται ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστυνομικά μυθιστορήματα ελλήνων και ξένων συγγραφέων που εκδόθηκαν στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Επιμέλεια αφιερώματος: Γιάννης Ν. Μπασκόζος.
Γράφουν και μιλούν ακόμα: Γιάννης Πανούσης, Ανδρέας Αποστολίδης, Φίλιππος Φιλίππου, Νίκη Ορφανού. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο 34χρονος Ντάνιελ Κέλμαν θεωρείται ο πιο ταλαντούχος συγγραφέας της γενιάς του στη Γερμανία.
Με 4 μυθιστορήματα στο ενεργητικό του, 1,5 εκατ. αντίτυπα για το βιβλίο Η Μέτρηση του κόσμου μόνο στη γερμανική αγορά και 2 βραβεία, η φήμη του δεν φαίνεται να επηρεάζεται.
Με αφορμή το νέο του βιβλίο Φήμη (εκδόσεις Καστανιώτη) μίλησε στον Σωκράτη Καμπουρόπουλο, στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, μουσικός και συγγραφέας, είχε κάνει αίσθηση με το πρώτο του βιβλίο Καυτή Σούπα.
Τώρα επανέρχεται, πιο ολοκληρωμένος αισθητικά και ιδεολογικά, με τη Μονοκατοικία (εκδόσεις Τόπος) και μιλάει στον Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη. ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος (Αλέκος) Αργυρίου, ένας από τους πιο σημαντικούς γραμματολόγους του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.
Ο Αλέξης Ζήρας τον αποχαιρετά. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η Βερόνα είναι γνωστή σε όλους γιατί εκεί υποτίθεται πως έζησαν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Η πόλη αυτή, όμως, προσφέρει κι άλλους λόγους για να την επισκεφτεί κάποιος.
Ένας από αυτούς είναι η βιβλιοθήκη της.
Με ξεχωριστό κτίριο στο οποίο στεγάζονται παιδικό και βρεφικό (!) τμήμα για τους μικρούς επίδοξους αναγνώστες, ειδικά τμήματα που βρίσκονται στη διάθεση των αρρένων και θηλέων τροφίμων των φυλακών, 700.000 τομείς που καλύπτουν όλους τους τομείς της ανθρώπινης γνώσης, επιβεβαιώνει το μότο της:
«Εδώ μπορεί να βρει ο καθένας τα πάντα, εκτός από την πλήξη!». Στο τεύχος, τέλος, θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, με αφορμή ένα βιβλίο, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, τη νέα στήλη λίγα λόγια, όπου παρουσιάζονται βιβλία «επί του πιεστηρίου», κριτικογραφία, ευπώλητα, βιβλία στον κόσμο, περιοδεύων, του δρόμου. Το περιοδικό Διαβάζω σας εύχεται καλό καλοκαίρι!
Ραντεβού ξανά το Σεπτέμβριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: