Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΞΥ

Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν το βιβλίο του Charlie Huston Ήδη νεκρός [Already Dead] Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σειρά: ΚΟΛΑΣΗ Σελίδες : 320 ISBN: 978-960-436-258-5 Tιμή: 19,90€
Βρυκόλακες. Πλάσματα που βγαίνουν από τον τάφο τους τη νύχτα. Πλάσματα που σου πίνουν το αίμα. Παραμυθάκια, σωστά; Λάθος!
Και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι βλέπεις στις ταινίες. Ρώτα τον Τζο Πιτ και θα σου πει.
Άλλωστε, είναι κι ο ίδιος βρυκόλακας.
Εντάξει, είναι πιο δυνατός και γρήγορος από σένα. Αλλά μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να βρίσκει κάθε βράδυ αίμα για να ταΐζει τον Υό.
Ο Τζο Πιτ μένει σ’ ένα Μανχάταν γεμάτο Βρυκόλακες.
Δεν έχει ενταχθεί σε καμιά από τις Φατρίες που κάνουν κουμάντο στον κόσμο των απέθαντων.
Όμως όταν η πιο ισχυρή Φατρία, ο Συνασπισμός, του αναθέτει να βρει το εξαφανισμένο κοριτσάκι μιας πλούσιας κυρίας, τα πράγματα πάνε κατά διαόλου: αναρχικοί Βρυκόλακες του πουλάνε ζοριλίκι, μια σέκτα θεοπάλαβων Βρυκολάκων τον βάζει στο μάτι και τα Ψόφια, ζωντανοί-νεκροί μολυσμένοι από το Βακτηρίδιο, αρχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Άλφαμπετ Σίτι.
Κι ο Τζο Πιτ πρέπει να βρει το κοριτσάκι προτού ανατείλει ο ήλιος. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τις περιπέτειες του Τζο Πιτ, ο Τσάρλι Χιούστον δικαιώνει πανηγυρικά τις κριτικές που τον ανέδειξαν έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους συγγραφείς της λογοτεχνίας τρόμου.
Με αφήγηση νουάρ, ξέφρενο ρυθμό, γλώσσα που σπάει κόκαλα και ιδέες που αναζωογονούν το μύθο του βρυκόλακα, το Ήδη Νεκρός θα σας μείνει αξέχαστο.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ «Ένα ζόρικο, παγερό βιβλίο, που σε κοιτάει αγριωπά από την πρώτη σελίδα». Peter Straub «Η πλοκή είναι εφάμιλλη αυτής των ταινιών του Hitchcock». Entertainment Weekly
Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν: Edgar Allan Poe Ο μαύρος γάτος& άλλες ιστορίες τρόμου
Απόδοση: Ζέφη Κόλια Εικονογράφηση: Luis Scafati
Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σελίδες : 60 Διαστ.: 20,5x23,5 ISBN: 978-960-436-257-8 Tιμή: 16,50€
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009: Στο Νεκροταφείο Westminster Church της Βαλτιμόρης λαμβάνει χώρα ένα birthday party για την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του αινιγματικού αριστοτέχνη του μακάβριου, του αμερικανού συγγραφέα, ποιητή και κριτικού Έντγκαρ Άλαν Πόε. Δίπλα στον τάφο του, φρουρός, ένας Μαύρος Γάτος. Μεταμεσονύκτιος φόρος τιμής, τρία κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα μπουκάλι κονιάκ:
πάλι εκεί, όπως μυστηριωδώς συμβαίνει στα γενέθλιά του τα τελευταία 60 χρόνια. Τα Κοράκια, τα Σκουλήκια και ο Δαίμων της Διαστροφής χειροκροτούν. Ο μαυροντυμένος Πατριάρχης του Μυστηρίου χαμογελάει σαρκαστικά μέσα απ’ τον τάφο του. Ο σκοτεινός κόσμος του Έντγκαρ Άλαν Πόε, μέσα από τρία διηγήματα: Ο Μαύρος Γάτος Εμβληματικό έργο του Πόε, το παραλήρημα ενός ανθρώπου που –όπως ο ίδιος ο συγγραφέας– κυριαρχείται από τον δαίμονα του ποτού και από μια ακατάληπτη επιθυμία της ψυχής να βλάψει η ίδια τον εαυτό της, να κάνει κακό για το κακό… Ο λάκκος και το εκκρεμές
Ένα έργο για τον μη θάνατο, για τη νοσηρή αγωνία του μυαλού όχι τόσο μήπως δει φρικτά πράγματα, αλλά μήπως το τίποτα ξαφνικά αντικρύσει… Η πρόωρη ταφή και οι απέθαντοι νεκροί, αυτοί που θάβονται ενώ ακόμα δεν έχουν πεθάνει… Η ανυπόφορη πίεση των πνευμόνων, οι αναθυμιάσεις της υγρής γης, το άγγιγμα με το σάβανο, η ασφυκτική στενότητα του χώρου, της απόλυτης Νύχτας η σκοτεινιά, η θάλασσα της σιωπής, η αόρατη αλλά αισθητή παρουσία του Κατακτητικού σκουληκιού… …και μέσα από την ιδιαίτερη και σκοτεινά ατμοσφαιρική εικονογράφηση του Luis Scafati (υποψήφιος για το βραβείο Hans Christian Andersen 2009, με έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη, τη Φρανκφούρτη και τη Μαδρίτη, και αποτελούν μέρος συλλογών μεγάλων μουσείων του Μπουένος Άιρες.)
Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν το βιβλίο του Chuck Palahniuk [Τσακ Πόλανικ] Πνιγμός [Choke] Μετάφραση: Νίνα Μπούρη
Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σειρά: ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ Σελίδες : 258 ISBN: 978-960-436-059-8 Tιμή: 18,70€
Ο Βίκτορ Μαντσίνι, αποτυχημένος γιατρός και εθισμένος στο σεξ, προσποιείται ότι πνίγεται από το φαγητό σε ακριβά εστιατόρια και ύστερα ζητά χρήματα από τους ανθρώπους που τον σώζουν.
Σκοπός του να βοηθάει τη μητέρα του, μια ακτιβίστρια, απομεινάρι των άγριων ημερών της δεκαετίας του εξήντα που τώρα νοσηλεύεται σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο έχοντας χάσει τη μνήμη της.
Παράλληλα, αυτός και ο φίλος του, ο Ντένι, δουλεύουν ως υπάλληλοι-εκθέματα σε ένα ζωντανό μουσείο που απεικονίζει την καθημερινή ζωή στην αποικιακή Αμερική… Διορατικός και σαρκαστικός όσο ποτέ, ο Chuck Palahniuk, συγγραφέας των Fight Club, Ο Επιζών, Νανούρισμα,
Είμαστε όλοι στοιχειωμένοι (κυκλοφορούν όλα από τις Εκδόσεις ΟΞΥ), στήνει με αφετηρία αυτόν τον αλλόκοτο ήρωα ένα θεσπέσιο πορτρέτο των καιρών μας και συνεχίζει να κονιορτοποιεί με όπλο την ειρωνεία όλες τις έμμονες ιδέες που αποδεικνύουν τη νοσηρότητα της νέας εποχής: από την εμμονή με το σεξ και την εικόνα του σώματος, και τη μανία με την κατανάλωση και τις νέες τεχνολογίες, μέχρι την έννοια του ιερού και την έλλειψη ταυτότητας του ανθρώπου.
Κι όπως λέει ο ίδιος, αν το Fight Club μιλούσε για τον μηδενισμό, αυτό το βιβλίο μιλάει για τον αυτοκαθορισμό του ατόμου σε έναν κόσμο που επιβάλλει την ομοιομορφία.
Oι εκδόσεις Οξυ & οι Εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ παρουσιάζουν: ταξιδιωτικοί οδηγοί AA CITYPACK TOP 25
Αθήνα, Ιούλιος 2009 Σελίδες : 128 Διαστάσεις: 10,6x19,2 ISBN: Παρίσι – 978-960-436-246-2 / Βιέννη– 978-960-436-250-9 / Βενετία– 978-960-436-241-7 / Λονδίνο – 978-960-436-244-8 Ρώμη – 978-960-436-248-6 / Μαδρίτη – 978-960-436-243-1 / Πεκίνο – 978-960-436-251-6 / Βουδαπέστη – 978-960-436-249-3 Άμστερνταμ – 978-960-436-247-9 / Βρυξέλλες & Μπριζ – 978-960-436-242-4 Tιμή: 15,90€
Ταξιδέψτε σε Άμστερνταμ, Πεκίνο, Βρυξέλλες & Μπριζ, Λονδίνο, Βουδαπέστη, Βιέννη, Βενετία, Ρώμη, Παρίσι, Μαδρίτη με τους οδηγούς ΑΑ CITYPACK. Οι έμπειροι ταξιδιωτικοί συντάκτες της ΑΑ δημιούργησαν τους οδηγούς αυτούς, για να σας βοηθήσουν να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται στο ταξίδι σας. Στους οδηγούς μπορείτε να βρείτε: Χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και φωτογραφίες από τα Top 25 αξιοθέατα ανά περιοχή Τα καλύτερα καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μέρη διασκέδασης Πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας στην πόλη Προτάσεις και πληροφορίες για περιπάτους και εκδρομές και, μαζί, ένας εύχρηστος και ενημερωμένος αναδιπλούμενος χάρτης που θα σας ταξιδέψει ακόμη και στις πιο άγνωστες γωνιές της πόλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: