Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Το Τρωκτικό λειτουργεί πάλι. Οι Yπόλοιποι;

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/ Το Τρωκτικό λειτουργεί πάλι. Οι Yπόλοιποι;
Η διακοπή λειτουργίας του blog “Troktiko” τελικά διήρκησε μόνο δώδεκα ώρες, και αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της Google για το αν «το ιστολόγιο παραβιάζει τους όρους υπηρεσίας Blogger». Ήδη από τις 12.30 το πρωί της Παρασκευής συνεχίζονται κανονικά οι αναρτήσεις του «Τρωκτικού», ενώ η «μάχη χαρακωμάτων» με τον Μάκη Τριανταφυλόπουλο και την zougla.gr μόλις ξεκίνησε. To Foreign Press από την πρώτη στιγμή παρακολούθησε στενά το θέμα και προσπάθησε να αναλύσει την σύνθετη διάσταση που έχει.
Η φίμωση οποιασδήποτε φωνής από οπουδήποτε και να προέρχεται δεν είναι μόνο αντισυνταγματική πράξη αλλά και βαθύτατη προσβολή του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος-με τις γνωστές μεγάλες του αδυναμίες- που οικοδομήθηκε από την μεταπολίτευση και εντεύθεν.
Θέματα, που είχαμε την ελπίδα ότι λύθηκαν πριν 30 και βάλε χρόνια τα ξανασυζητάμε με έντονο και οργισμένο ύφος και καταλήγουμε σε κοινοτυπίες. Σήμερα όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη λυπηρή πραγματικότητα. Η διαπλοκή, που τόσο καλά γνωρίζει η δύσμοιρη ελληνική κοινωνία από την πολιτική και την δημοσιογραφία, εισέρχεται πλέον στα blogs.
Αυτό διαπιστώσαμε από μια πρώτη “ανάγνωση” της χθεσινής ημέρας.
Αυτό θέλουν οι Έλληνες bloggers; Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: