Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΕΚΕΒΙ συμμετέχει στην 7η Έκθεση «Δυτικά της Αθήνας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΕΚΕΒΙ συμμετέχει στην 7η Έκθεση «Δυτικά της Αθήνας»
(16-30 Σεπτεμβρίου 2009, Άλσος Αιγάλεω) Με σλόγκαν «Το Αιγάλεω αγαπάει το βιβλίο» ανοίγει τις πύλες της η 7η Έκθεση Βιβλίου «Δυτικά της Αθήνας», που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Αιγάλεω. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συμμετέχει με δικό του περίπτερο, στην είσοδο της Έκθεσης.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του ΕΚΕΒΙ μέσα από το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διατίθεται δωρεάν αλλά και να περιηγηθούν στον ανανεωμένο ηλεκτρονικό κόμβο της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, που παρέχει πληροφορίες για το σύνολο της ελληνικής βιβλιογραφίας στους χρήστες του διαδικτύου. Η Έκθεση που διοργανώνει με επιτυχία η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω από το 2003, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας σημαντικός θεσμός που συμβάλει στην προώθηση της βιβλιοφιλίας δημιουργώντας έναν περιφερειακό πολιτιστικό πυρήνα «Δυτικά της Αθήνας». «Η ανταπόκριση του κοινού, και ιδιαίτερα των μαθητών και νέων που αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι του Δήμου Αιγάλεω, μας έχει πείσει να συνεχίσουμε την Έκθεση και να την κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερη» μας λέει η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και δημοτική σύμβουλος κα Χρυσή Κοπιτσή. Το ΕΚΕΒΙ συμμετείχε από την πρώτη χρονιά στην προσπάθεια αυτή παρουσιάζοντας μια έκθεση για τον Κωστή Παλαμά, ενώ το 2005 παρουσίασε την Έκθεση «Ξυπόλητες εικόνες» με 93 έργα 31 Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου. Την 7η Έκθεση Βιβλίου «Δυτικά της Αθήνας» θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος του Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009, στις οκτώ το βράδυ.
Ακολουθεί από την Παρασκευή καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων με παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια κ.λ.π. για μικρούς και μεγάλους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω, 210-5317687, www.egaleolib.gr Νόπη Χατζηγεωργίου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΒΙ
Αθανασίου Διάκου 4
117 42 Αθήνα
τηλ.: 210-9200346 φαξ: 210-9200305

Δεν υπάρχουν σχόλια: