Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Νταβούτογλου: "Δεν επιδιώκουμε διχοτόμηση της Κύπρου"

ΑΠΟ ΤΟ foreignpressΝταβούτογλου: "Δεν επιδιώκουμε διχοτόμηση της Κύπρου"
Έτοιμη να εντείνει τις διεθνείς της προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού δηλώνει η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, να ξεκαθαρίζει ότι η Τουρκία «δεν επιδιώκει διχοτομική λύση».
«Σε όλες τις διμερείς συναντήσεις εφεξής ένα από τα κύρια θέματα θα είναι η Κύπρος» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στη λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να σημαίνει και τη συνέχιση των πιέσεων στην Τουρκία.
Η καθυστέρηση της λύσης θέτει εκ των πραγμάτων το ζήτημα της αναζήτησης εναλλακτικών ρυθμίσεων, όπως η διχοτόμηση.
Αντίθετα με τις αντιλήψεις που έχουν κυριαρχήσει στο παρελθόν, ο Τούρκος υπουργός τονίζει ότι η Τουρκία «δεν επιδιώκει διχοτομική λύση».
«Οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο δεν μπορεί να διαρκούν επ’ αόριστον. Θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρεθεί μια λύση, που θα εγγυάται το μέλλον και θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού», σημειώνει.
«Παράλληλα, η λύση θα αποβλέπει και στα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά θα αποβλέπει και στην κατοχύρωση των συμφερόντων της ελληνοκυπριακής διοίκησης και του λαού της», τονίζει ο Τούρκος υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Δεν υπάρχουν σχόλια: