Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ σε πολίτες και επιχειρήσεις
Με καθυστέρηση άρχισε δυναμικά η υλοποίηση του ΕΣΠΑ αναφορικά με τις επιχειρησιακές ενισχύσεις.
Τουλάχιστον 20 προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους (πολίτες και επιχειρήσεις).
Ειδικότερα, η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα για την Ενίσχυση Ελεύθερων Επαγγελματιών θα διαρκέσει μέχρι την 9/10/2009, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στα προγράμματα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας Γυναικών και Νέων, διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι την 15/10/2009.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και ένα ακόμη πολύ δημοφιλές πρόγραμμα για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων μέχρι την 9/11/2009.
Εξάλλου, στις 15/10/2009 θα πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Σύγχρονη Επιχείρηση, που αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων για την πιστοποίηση σύμφωνα με ευρέως αναγνωρισμένα πρότυπα (ISO, ΕΛΟΤ κ.ά.).
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται προγράμματα που αφορούν συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, όπως η συνεργασία επιχειρήσεων, η πρωτοτυπία, η πράσινη επιχειρηματικότητα, η έρευνα στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία.
Περισσότερες πληροφορίες για τα τρέχοντα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας μπορείτε να αναζητήσετε στο Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν» του Δήμου Καλαμαριάς, που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά του Φοίνικα
(επικοινωνία: 2310.472890,

Δεν υπάρχουν σχόλια: