Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

2 Παραστάσεις Καραγκιόζη

2 Παραστάσεις Καραγκιόζη - 29/09/2009 έως 30/09/2009 Ώρα: 10:00
Χώρος Εκδήλωσης: Βαφοπούλειο Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 5,6,33
Ο Καραγκιόζης δασοφύλακας στο Σέιχ Σου- Βαφοπουλειο
`Όταν η ασυνειδησία και το άνομο συμφέρον παίρνουν τη μορφή πυρκαγιών στις στράτες της Ελλάδας, ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει καλοκαιριάτικα δασοφύλακας στο δάσος του Σέιχ Σου και ..... «φωτιά στα μπατζάκια του».
Άνθρωποι, ζώα και τέρατα μπλέκονται σε μια σπαραξικάρδια κωμωδία, όπου το κοινό καλείται ν' αποποιηθεί το ρόλο του θεατή και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για ένα δέντρο....για μια γλάστρα βασιλικό....για ένα καταπράσινο Σέιχ Σου...για το δικαίωμα στο όνειρο.
Μια παράσταση του Γιάννη Χατζή πολυπρόσωπη, με βαθύτατο οικολογικό περιεχόμενο, ξέφρενη δράση και λόγο που «κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει».
Κυριολεκτικά μια γελωτοθεραπεία χωρίς όρια.
Το μαγεμένο δέντρο Βαφοπουλειο
Τρομερά και φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην περιοχή γύρω από τη χωματερή.
Δεν φτάνουν τα τόσα βάσανα των ανθρώπων που ζουν εκεί, τώρα και το καμάρι του τόπου, ένα τεράστιο αιωνόβιο δέντρο, πηγή κι ανάσα ζωής, χώρος ανάπαυσης και διασκέδασης, αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα σκορπώντας τον τρόμο σε μικρούς και μεγάλους. Άνθρωποι μεταμορφώνονται, ζώα μεταλλάσσονται κι όλοι περιμένουν ακόμη και τα χειρότερα.
Ο Καραγκιόζης κι ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο του μαγεμένου δέντρου και ζητάν τη βοήθεια των θεατών.
Όλοι μαζί πια θα ξορκίσουν την κακοδαιμονία και θα πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους, για μια ζωή καλύτερη με ανθρώπινο πρόσωπο.
Ξέφρενη γεμάτη γέλιο, πολυπρόσωπη κωμωδία, διασκευασμένη από τον Γιάννη Χατζή έτσι ώστε να αναδεικνύει τις οικολογικές ευαισθησίες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: