Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Θρίαμβος ΠΑΣΟΚ και Γιώργου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΓια έκτη φορά από τη μεταπολίτευση και 28 χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη του κινήματος το 1981 το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου αναλαμβάνει από σήμερα με ισχυρή εντολή τις τύχες της χώρας για το επόμενο εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα. Της Χριστίνας Χαλεπλίδου Το περίπου 44% που απάντησε θετικά στο αίτημα του αυριανού πρωθυπουργού για αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνει στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία που ζήτησε να εφαρμόσει απρόσκοπτα την πολιτική του για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση αλλά και για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων κοινωνικών προβλημάτων και την προώθηση των εθνικών θεμάτων που εκκρεμούν.
Στον τομέα της οικονομίας το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ πρέπει άμεσα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών και την ενίσχυση της ανάπτυξης υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να διασφαλίσει παράταση ώς το τέλος του 2012 για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως για τη νέα κυβέρνηση είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των μη προνομιούχων, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής μέσω του δίκαιου καταμερισμού ευκαιριών και θυσιών, ώστε να ξαναμπούν στο παιχνίδι και οι μη έχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: