Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135, ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 ΦΑΞ : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr
Από : 31/10/2009 Έως : 31/10/2009 Θέμα : Ρεσιτάλ τραγουδιού με την Μαρία Κλεινάκη Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ - Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Τόπος : Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων Ώρα : 20.30 Είσοδος : 15 €Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Βραδιές Κλασικής Μουσικής" που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση, το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009, στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων, ώρα 20.30, η σοπράνο Μαρία Κλεινάκη θα δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού.
Στο πιάνο ο Νίκος Βλάχος. Η σοπράνο Μαρία Κλεινάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Β.Ω.Χ και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και πιάνο. Συνέχισε τη σπουδή της στην όπερα στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών πέρνοντας δίπλωμα τραγουδιού με άριστα παμ'ψηφεί και πρώτο βραβείο. Εισάγεται στο Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης στο τμήμα ¨Οπερας με καθηγήτρια την Marlena Kleinmann και παραλληλα παρακολουθεί μαθήματα με τους Cynthia Hoffmann, Loretta di Franco, Peter Wittenberg και σεμινάρια Tao-Singing και Alexander Method με την Laure Shift. Μαθήματα βιολιού με την Sharon Lin. Στη συνέχεια, παρακολουθεί σεμινάρια τραγουδιού με την διεθνούς φήμης σοπράνο Elizabeth Vidal στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και αργότερα συμπληρώνει το θερινό τμήμα σεμιναρίων της ακαδημίας Academy d' ete στη Νίκαια της Γαλλίας με καθηγητές την E.Vidal και A. Cognet. Υπότροφος των σεμιναρίων της διεθνούς φήμης σοπράνο Μαρίνα Πασχάλη-Κρίλοβιτς. Τραγουδάει στο Mema's auditorioum του Μουσείου Μοντέρνας Τεχνης της Νίκαιας και ολοκληρώνει το σεμινάριο Ανάλυση 'Οπερας του ''Opera America E-learning'' για τις ¨Οπερες ''Don Diovanni'', ''The Barber of Seville'', "Macbeth" και "Samson et Dalida" . Πραγματοποιεί ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μέλος της Ορχήστρας του Β.Ω.Χ και της Νεανικής Ορχήστρας Κρήτης. Μέλος του ''Cantilena'' και σολίστ των Χορωδιών Χανίων και Ηρακλείου και του συγκροτήματος Φραγκίσκος Λεονταρίτης. Κονσέρτο με την Αλκ.Μαλεκάκη και τραγούδησε έργα του Μάνου Χατζιδάκη στην Πινακοθήκη Χανίων με τους Γ. Γιαννακάκη και Γ.Πογιατζή.
Παρουσίασε σκηνές απο τους ρόλους Michaella από την ¨Οπερα ''Carmen'' και το ρόλο Margherita από την ¨Οπερα ''Faust'' του Gounod στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Ηχογραφεί για το ντοκυμαντέρ "Το άστρο της Βηθλεέμ" σε μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, που προβάλετε για τρίτη συνεχή χρονιά στο "Πλανητάριο" Αθηνών . Σολίστ της Καμεράτας Χανίων υπο τη μουσική διεύθυνση Αλ.Μυράτ.
Με την Όπερα Νέων ερμηνεύει το ρόλο της Clarina στη όπερα "La cambiale di matrimonio" του Rossini σε σκηνοθεσία Π.Γάλλια. Το χειμώνα του 2010 θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Κοντέσσας από την όπερα του Mozart "Οι γάμοι του Φίγκαρο" στην Αθήνα . Ο πιανίστας Νίκος Βλάχος γεννήθηκε στη Κέρκυρα και άρχισε τις μουσικές σπουδές του στο ωδείο του Πειραικού Συνδέσμου με τη καθ. Φ.Παπαδάκη. Συνέχισε τις σπουδές του πιάνου και θεωρητικών στην Αγγλία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία και Φιλαδέλφια (Η.Π.Α) όπου αποφοίτησε με άριστα στο πιάνο και δεύτερη έμφαση στο κλασσικό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί ως τενόρος και πιανίστας με τη χορωδία της ΔΕΗ και με την Fons Musicalis του μαέστρου Κ.Κωσταντάρα, στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών ως ακομπανιατέρ της τάξης της κ.Λ.Τέντζερη και τραγουδιστών όπερας. Μιλάει άπταιστα 6 γλώσσες και έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία για τον εκδ.οίκο Ζαχαρόπουλο. Από το Μαίο του 2009 ζεί και εργάζεται στα Χανιά. Χορηγοί: Athensairways και Hotel Samaria Δαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: