Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Επιμορφωτική ημερίδα για παιδαγωγούς στην Καλαμαριά
Επιμορφωτική ημερίδα απευθυνόμενη στους παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών για τη διερεύνηση δημιουργικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία, πραγματοποιεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας Καλαμαριάς.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων-πλατεία Σκρά). Στόχος της ημερίδας είναι να δοθούν στους συμμετέχοντες ερεθίσματα και προτάσεις με πρακτικές εφαρμογές στην τάξη, μέσα από εισηγήσεις και παρουσιάσεις προγραμμάτων και από βιωματικά εργαστήρια.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει
9.00 - 9.30 : προσέλευση - εγγραφές
9.30 - 9.40 : χαιρετισμοί
9.40 - 10.40 : εισήγηση της Ευγενίας Κουτσουβάνου, ομοτίμου καθηγήτριας Παιδαγωγικής ΤΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης»
10.40 - 11.00 : εισήγηση της Μάτσα-Θολιώτη, βρεφονηπιαγωγού- ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας με θέμα: «Δανειστική βιβλιοθήκη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μονοπάτια γνώσης, χαράς, δημιουργίας» και προβολή σλάιντς.
11.00 - 11.30 : Διάλειμμα
11.30 - 14.00 εισήγηση της Μαρίας Φαρμάκη, βρεφονηπιαγωγού-ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Gestalt με θέμα «Η αναγκαιότητα της προσαρμογής στην εξέλιξη των παιδιών και της δικής μας»
Εκδήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Ο Δήμος Καλαμαριάς και το Γραφείο Παιδείας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009, ειδική εκδήλωση με προσκεκλημένους τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων του Δήμου (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ, στο χώρο του Ευρωπαϊκού και Βαλκανικού Κέντρου Νεολαίας (πρώην REMEZZO - Ν. Πλαστήρα 2) Ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ολυμπία Αντωνούδη θα ευχηθούν στους εκπαιδευτικούς δύναμη και επιτυχία στο έργο τους που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, ενώ θα τους συγχαρούν για την συμβολή τους στο υψηλό ποσοστό επιτυχίας των μαθητών της Καλαμαριάς που εισήχθησαν στις Πανεπιστημιακές σχολές.
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία, να συζητήσουν τυχόν προβλήματα αλλά και θέματα που τους απασχολούν, ενώ θα απονεμηθούν και έπαινοι στον πρώτο μαθητή ή μαθήτρια από κάθε Λύκειο του Δήμου που πέρασαν με το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης σε πανεπιστημιακές σχολές.
Πανελλήνιο συνέδριο επιχειρηματικότητας στην Καλαμαριά
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς (ΚΔΕΚΠΑΚ) και το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, διοργανώνουν στην Καλαμαριά στις 20 και 21 Νοεμβρίου, Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη και διάχυση της επιστημονικής γνώσης, καθώς και η παρουσίαση επιτυχημένων επιχειρηματικών πρακτικών που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ουσιαστική συμβολή της στην επιχειρηματικότητα.
Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδατου Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Δικαίου στην περιοχή του Φοίνικα στην Καλαμαριά, θα περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες: Η τοπική αυτοδιοίκηση ως φορέας ανάπτυξης της επιχειρηματικής δράσης Η συμβολή της εκπαίδευσης στην επιτυχημένη επιχειρηματική πρωτοβουλία Σύγχρονη επιχειρηματικότητα: διεθνείς τάσεις και πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: