Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ::ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ::ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια! Πρωινό Σαββάτου,απόγευμα Παρασκευής... παιχνίδι, φαντασία, γνώση, μ΄ένα βιβλίο έλα να βρεις! Το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τους νεαρούς φίλους του σε μια σειρά εξερευνήσεων στο μαγικό κόσμο της τυπωμένης σελίδας.
Πρόκειται για μια νέα σειρά εκδηλώσεων που φέρει το γενικό τίτλο: Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια! και ευελπιστεί να γεμίσει τα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου με παιχνίδι, φαντασία και γνώση και να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το θεσμό της Βιβλιοθήκης και το βιβλίο! Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009 οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη. Ειδικά στις 13 Νοεμβρίου 2009: Αφιέρωμα στη σειρά βιβλίων: «ΟΙΚΟλογήματα». Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου (ώρα 18:30) δίνουμε τη σκυτάλη στη σειρά βιβλίων «ΟΙΚΟλογήματα», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις «Πατάκη» και αντλούν τα θέματά τους από τις μεγάλες απειλές του περιβάλλοντος.
Οι συγγραφείς των βιβλίων και οικοδεσπότες της εκδήλωσης Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Βασιλική Νίκα προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ακούσουν αφηγήσεις και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον, τις οποίες αντλούν μέσα από τα βιβλία.
Τέλος, συντροφιά με την ηθοποιό Ηλέκτρα Γεννατά και μέσα από παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά θα αυτοσχεδιάσουν και θα τραγουδήσουν τα τραγούδια από τα «ΟΙΚΟλογήματα» σε μουσική Κώστα Θωμαΐδη. Η συνολική διάρκεια κάθε εκδήλωσης είναι περίπου μία ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων στη Βιβλιοθήκη: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή: 8:30-15:00, Σάββατο: 8:30-14:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: