Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΠΟΡΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΑ ΦΩΤΑ Πρωτότυποι αυτοσχεδιασμοί για μπουζούκι 01. ΜΕ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΑ ΦΩΤΑ - Under the soft lights 2.44 02. ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΑΨΩΔΙΑ - Red Rhapsody 4.08 03. ΜΙΝΟΡΕ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ - Minor the Daybreak 5.09 04. ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ - When I Play for Myself 7.35 05.ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ - Gipsy Love 2.21 06.ΛΑΤΙΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Latin Fantasy 8.15 07.ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ Nostalgia 3.11 Μουσική Γιάννης Σταματίου Σπόρος
Kυκλοφορεί ένα ακόμη CD του κορυφαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Σταματίου Σπόρου, που περιέχει αυτοσχεδιασμούς για μπουζούκι με ήχους και μουσικές πρωτότυπες, διαφορετικές από ότι έχουμε ακούσει από το όργανο αυτό μέχρι τώρα, που μας αποκαλύπτουν μια ακόμα πλευρά του αγαπημένου μουσικού οργάνου και διευρύνουν το ρεπερτόριο του.
Ο ίδιος ο Γιάννης Σταματίου λέει για την δουλειά αυτή: «Το περιεχόμενο του CD "ΜΕ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΑ ΦΩΤΑ", είναι μια σειρά από απρόσμενους αυτοσχεδιασμούς για μπουζούκι που ηχογράφησα και ήταν η έκφραση της ψυχής μου σε κάποια περίοδο της ζωής μου. Δεν ήταν τίποτα προβαρισμένο και προσχεδιασμένο, όλα βγήκαν αυθόρμητα καθισμένος στο δωμάτιο μου, μια καλοκαιρινή βραδιά με ημίφως, μόνος μου με παρέα το αγαπημένο μου όργανο κι ένα μαγνητόφωνο. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε το μπουζούκι στα παλαιότερα και στα νεώτερα λαϊκά τραγούδια μ' ένα συγκεκριμένο άκουσμα και ήχο.
Εδώ χρησιμοποίησα κάποιο άγνωστο κούρδισμα δικής μου έμπνευσης και, πολλές φορές, έπαιξα με τα δάκτυλα του δεξιού χεριού εκτός από την πένα.
Οι μελωδίες που ακούγονται είναι κάποιες μουσικές που δεν έχω παρουσιάσει ως τώρα στο κοινό και έχουν σαν αφετηρία εμένα και το μπουζούκι μου και για πρώτη φορά εκτίθενται προς τους ακροατές φίλους μου κι είναι μια ευκαιρία να μάθουμε ότι το μπουζούκι εκτός από τους τυπικούς ρυθμούς έχει δυνατότητες να αφεθεί και σε διαφορετικά μονοπάτια και δρόμους που το εντάσσουν σε ένα ευρύτερο διεθνές και κλασσικό ρεπερτόριο Το CD αυτό αφιερώνεται στη μνήμη του αγαπημένου και αναντικατάστατου φίλου Πάνου Γεραμάνη» Εκτός από το μουσικό περιεχόμενο το CD , ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ότι η έκδοση που κυκλοφορεί σε enchanced CD , περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή ( CD ROM ) πλήρη βιογραφία και δισκογραφία του Γιάννη Σταματίου κι ακόμα αμέτρητες φωτογραφίες και ντοκουμέντα από όλη την διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του από το 1947 μέχρι σήμερα, καθώς και μια μακροσκελή συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό για το λαϊκό τραγούδι www . klika . gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: