Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας προτείνουν:

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ
Tom Egeland
Πρόκειται για ένα μυστήριο που απευθύνεται στους λάτρεις του είδους.
Μια περιπέτεια με γρήγορη κι αιφνιδιαστική πλοκή που κρατά τον αναγνώστη καθηλωμένο. Ένα ιστορικό μυστικό.
Ένα βιβλικό αίνιγμα. Ένα θανάσιμο μυστήριο. Ένα πανάρχαιο χειρόγραφο - ο Codex Snorri- ανακαλύπτεται στην Ισλανδία. Για τον αρχαιολόγο Μπγιορν Μπέλτοε αρχίζει ένα κυνήγι σε όλο τον κόσμο για περγαμηνές, κώδικες και ρουνικά αινίγματα.
Τα ίχνη κρύβονται σε σπήλαια, παλιές εκκλησίες, μαυσωλεία και μουσεία, αρχεία από την Αίγυπτο, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.
Ένα αιγυπτιακό μαυσωλείο λεηλατείται από Νορβηγούς Βίκινγκς. Μια μούμια. Ένας θησαυρός. Ένα παπυρικό χειρόγραφο. Ο Μπγιορν Μπέλτοε δεν είναι ο μόνος που ψάχνει. Οι αντίπαλοί του είναι επικίνδυνοι.
Και χωρίς αναστολές.
ΌΑΣΗ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Bahaa Taher
ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
2008 Τέλη του 19ου αιώνα.
Η Αίγυπτος βρίσκεται υπό βρετανική κατοχή.
Ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαχμούτ Αμπντ αλ Ζάχερ διορίζεται διοικητής στην Όαση της Σίβα.
Ο Μαχμούτ δεν τρέφει ψευδαισθήσεις. Ξέρει ότι αυτή η μετάθεση δεν είναι προαγωγή, αλλά η τιμωρία που του επέβαλαν οι Βρετανοί ανώτεροί του λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και των πιθανών διασυνδέσεών του με τους Αιγύπτιους εθνικιστές.
Συνοδευόμενος από την Ιρλανδή γυναίκα του, την Κάθριν,που τη γοητεύει η αρχαιολογία και οι θρύλοι για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φτάνει στη Σίβα προετοιμασμένος για τα χειρότερα.
Ο οξύθυμος χαρακτήρας του Μαχμούτ και η αδιαφορία του, για την Κάθριν έχουν ήδη φέρει το γάμο τους σε αδιέξοδο κι εκείνη βρίσκει καταφύγιο στις εμμονές και τις ψευδαισθήσεις της. Στην Όαση βυθίζονται μαζί σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, σε έναν κόσμο άνυδρο και στεγνό από κάθε άποψη, κι αντιμετωπίζουν με τον τρόπο τους τις καθημερινές αντιξοότητες. Παράλληλα, όμως, η Όαση είναι γεμάτη μυστικά και μύθους, τοπία απειλητικά αλλά μαγικά, ανθρώπους που συνδέουν το ένδοξο παρελθόν της χώρας με το θλιβερό παρόν της, και δρα καταλυτικά στη σχέση του ζευγαριού και στην αντίληψη του καθενός για τον εαυτό του. Στην Όαση τα πάντα ανατρέπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: