Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Φίλοι και φίλες, η οικονομική κρίση μας έχει ακουμπήσει για τα καλά και όλα δείχνουν πως θα πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν προχωρήσει σε κάποιες «έξυπνες» αλλαγές που θα περιορίσουν το κόστος συντήρησης των ασφαλισμένων με αναπηρίες.
Πρώτος ο ΟΓΑ, μεταξύ των άλλων, έβαλε πλαφόν και στο κατούρημα.
Ο ΟΓΑ από πάντα βαριόταν το γράψιμο αλλά όταν πρόκειται για περικοπές γίνεται πιο φλύαρος και έγραψε ολόκληρη εγκύκλιο δύο σελίδων.
Διαβάστε ένα δικό μου σχόλιο για την εγκύκλιο στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23605
Το Ι.Κ.Α. από την άλλη έχει αυξήσει την γραφειοκρατία για την χορήγηση βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση.
Αύξηση της γραφειοκρατίας σημαίνει και αύξηση του δικού του λειτουργικού κόστους (μεγάλη του σκασίλα, καλά να είναι ο ελληνικός λαός που το πληρώνει) αλλά και αύξηση του οικονομικού κόστους των ασφαλισμένων με αναπηρίες.
Διαβάστε ένα σχετικό κείμενο με τον συλλογισμό μου http://www.disabled.gr/lib/?p=23608 και συγχωρήστε με για την υπεροψία.
Υπάρχουν και τέτοιοι ανάπηροι που επίσης χρησιμοποιούν τις ίδιες παροχές.
Σε ό,τι αφορά στην ιστορία με το Ι.Κ.Α. στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έχουν μπει μερικές ακόμη φωτογραφίες στο http://www.disabled.gr/lib/?p=23582 επειδή κάποια στιγμή το Ι.Κ.Α. ήθελε να διαψεύσει την ύπαρξη των ασθενοφόρων.
Από την Αργυρούπολη πήρα το εξής e-mail και σας το στέλνω:
Στα πλαίσια της ημερίδας <<Η ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην τοπική κοινωνία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης>> ,που διοργανώνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Σύλλογο Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία <<ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ>>,΄θα πραγματοπιηθεί η πρώτη συγκέντρωση ακρωτηριασμένων με αιχμιακά αιτήματα και σκοπό τη δημιουργία ομάδας αυτοβοήθειας.
Δημαρχείο Αργυρούπολης, ώρα 10 π.μ..τηλ.επικοινωνίας 6977-20-51-51 κ. ΘΥΜΙΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.
Περισσότερα για τις εκδηλώσεις στην Αργυρούπολη μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=26191
Περισσότερες ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/ ότι καταχωρούνται καθημερινά όλες οι νέες ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.
Εάν έχετε απορίες για οτιδήποτε αφορά την αναπηρία μπορείτε να επισκεφτείτε το φόρουμ http://www.disabled.gr/forum/ όπου εκατοντάδες έμπειροι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις ενδεχόμενες απορίες σας εάν και εφόσον υπάρχουν απαντήσεις, γιατί εδώ που φτάσαμε θα πάμε στα αζήτητα!
Σε ό,τι αφορά στην ανεξάρτητη διαβίωση και στα ζητήματα της επιβίωσης αυτά μάλλον έχουν μπει στο ψυγείο της ιστορίας.
Η οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα και προφανώς θα περνάει για τα επόμενα χρόνια δεν είναι η καλύτερη συνθήκη για να δοθούν ρεαλιστικές και αξιόπιστες λύσεις στα ζητήματα της ανεξάρτητης διαβίωσης ούτε για να δημιουργηθούν πολιτικές αναπηρίας που να μπορούν να εξειδικευτούν σε κάθε αναπηρία.
Μαζί μου μπορείτε να επικοινωνείτε στο nikos@disabled.gr
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: