Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Η Mozilla μπλοκάρει τα add-ons του Firefox

Σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας του Firefox, η Mozilla αποφάσισε να μπλοκάρει add-ons που πιστεύει πως περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής θα εφαρμοστεί στην νέα έκδοση του Firefox 3.6 η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση (Firefoc 3.6b 3).
Απο δω και πέρα τα Add-ons θα πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση της Mozilla, να είναι δηλαδή «υπογεγραμμένα» απο αυτήν, προκειμένου να εγκατασταθούν στον νέο Firefox.
Αυτό σίγουρα θα καθυστερήσει την άφιξη των Add-ons στους χρήστες του Firefox αλλά θα επιτρέπει την ασφαλέστερη πλοήγηση τους στο διαδίκτυο.
Επιπλέον, πολλά απο τα προηγούμενα add-ons, όταν συναντούν κάποιο πρόβλημα στην εφαρμογή του κώδικα τους, παρασέρνουν ολόκληρη την εφαρμογή του Firefox σε ένα μεγαλειώδες κρασάρισμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το add-on του Quicktime που προκαλεί σταθερά την αποτυχία ολόκληρου του Firefox.
Ένα απο τα σημαντικότερα προβλήματα μέχρι τώρα στον Firefox ήταν η απουσία πληροφοριών σχετικά με την έκδοση αρκετών add-ons.
Έτσι, όταν κυκλοφορούσε μία νέα έκδοση του Firefox, δεν υπήρχε η δυνατότητα να αναγνωριστούν τα add-ons που δεν είναι πλέον συμβατά με την νέα έκδοση, ώστε να απενεργοποιηθούν προκειμένου να μην δημιουργήσουν πιθανά προβλήματα είτε ασφαλείας είτε γενικής αξιοπιστίας και σταθερότητας του Firefox.
Απο την έκδοση Firefox 3.6 αυτό θα αλλάξει, απαιτώντας την υπογραφή της Mozilla σε κάθε νέο add-on πριν αυτό γίνει διαθέσιμο στους χρήστες

Δεν υπάρχουν σχόλια: