Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Μη χάσετε σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Το masterclass του διευθύνοντος συμβούλου της Fox Filmed Entertainment και μέλους του Board of Governors της αμερικανικής Academy of Motion Picure Arts and Sciences, Τζιμ Γιαννόπουλου στην αίθουσα Τζον Κασσαβάτης στις 11.00
*** Την τελετή λήξης της 50ης διοργάνωσης στις 20.00 στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Μετά την απονομή των βραβείων θα προβληθεί η ταινία Αγριόχορτα του Alain Resnais. Θα ακολουθήσει το πάρτυ λήξης στις 23.00 στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ loud bar (πλ. Αριστοτέλους) ***
Street Cinema: Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόλης
Σπήλαιο Πλάτωνα (Νίκος Lavazzo) Λιμάνι , 12:00-21:00 Delicatessen (JustAdjust) OTE (Ερμού), 20:30-20:45 Delicatessen (JustAdjust) OTE (Ερμού), 21:00-21:15 Project Οδύσσειες (Α4Μ) Λιμάνι - Πύλη 7, 21:00 Beforelight x-ray
Εγκατάσταση σε τοίχο στο λιμάνι και στο κτίριο Βηλαρά με καθολικών Εκδήλωση προς τιμήν του Τζέρεμι ΤόμαςΣε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα το 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τίμησε τον βραβευμένο με Όσκαρ παραγωγό Τζέρεμι Τόμας με τον Χρυσό Αλέξανδρο, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον, παρουσία του προέδρου του Φεστιβάλ Γιώργου Χωραφά και της διευθύντριας Δέσποινας Μουζάκη. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
***
Το masterclass του Βέρνερ ΧέρτσογκΓια την κινηματογραφική πορεία του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του, για όλα όσα τον δίδαξε η ζωή, αλλά και για το μέλλον του σινεμά, μίλησε ο ιδιοφυής, πρωτοπόρος κινηματογραφιστής Βέρνερ Χέρτζογκ στο εξαιρετικά ενδιαφέρον masterclass που παρέδωσε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Το masterclass του Τόνι ΓκρισόνιΓια τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει τα σενάριά του, για τις εμπειρίες του από τον χώρο της Έβδομης Τέχνης, καθώς και για την πολυετή συνεργασία και φιλία του με τον Τέρι Γκίλιαμ μίλησε ο σεναριογράφος Τόνι Γκρισόνι στο masterclass που παρέδωσε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρόεδρου του Φεστιβάλ Γιώργου Χωραφά και της διευθύντριας Δέσποινας Μουζάκη.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Από την πλευρά των θεατών
Το φεστιβάλ είναι ταινίες, προβολές, εκδηλώσεις, events, εκθέσεις, πρεμιέρες και δεκάδες άλλα πράγματα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όλα τα παραπάνω διοργανώνονται και στήνονται από ανθρώπους και κυρίως απευθύνονται σε ανθρώπους.
Ο βασικός πρωταγωνιστής σε ένα φεστιβάλ είναι το κοινό.
Με αυτό το σκεπτικό λειτουργεί και αυτό το blog που έχει έναν στόχο: να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου, να ακολουθήσει παρέες να μιλούν για τις ταινίες, να αποτυπώσει τον παλμό του βασικού αυτού πρωταγωνιστή και να θέσει το ερώτημα: why cinema now?
Σε αυτήν τη σελίδα, πρωταγωνιστές είναι αυτοί για τους οποίους γίνονται οι ταινίες. Αυτοί που τις αγαπούν και βρίσκονται ανάμεσά μας.
Πού θα βρείτε την επιλογή «Από την Πλευρά των Θεατών»; Στo home page του 50ού φεστιβάλ υπάρχει ένα banner στη δεξιά μπάρα από όπου μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο που τράβηξε η ομάδα μας.
Θα δείτε καλεσμένους, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, επαγγελματίες του σινεμά απλούς σινεφίλ, όλους εμάς δηλαδή που αποτελούμε τον αποδέκτη της κινηματογραφικής δημιουργίας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το blog "Από την πλευρά των θεατών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: