Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Μη χάσετε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Το masterclass του βραβευμένου με Όσκαρ παραγωγού και σκηνοθέτη Τζέρεμι Τόμας (Κασσαβάτης, 11.00) *** Τα εγκαίνια της έκθεσης πολυμέσων με τίτλο «Σημάδια ζωής. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ και ο κινηματογράφος» στην Αποθήκη Ψυγείων στο Λιμάνι(14.00)*** Την εκδήλωση προς τιμήν του Τζέρεμι Τόμας στην αίθουσα Ολύμπιον. Στον παραγωγό θα απονεμηθεί ο Χρυσός Αλέξανδρος. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Δημιουργία του Τζον Άμιελ (20.30) Το masterclass του Γκόραν ΠασκάλιεβιτςΈνα εξαιρετικά ενδιαφέρον masterclass παραχώρησε ο σπουδαίος σέρβος κινηματογραφιστής Γκόραν Πασκάλιεβιτς την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ο σέρβος δημιουργός χαρακτήρισε την συνάντησή του με το σινεφίλ κοινό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ως μια «συζήτηση», αποποιούμενος τον όρο «masterclass», ωστόσο η αίσθηση των παρευρισκομένων ήταν ότι έλαβαν εκ μέρους του ανεκτίμητα μαθήματα κινηματογραφίας. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Γιώργος Χωραφάς, ο οποίος με αφορμή το έργο του Γκόραν Πασκάλιεβιτς παρατήρησε: «Το χιούμορ είναι η ευγένεια των απελπισμένων και αυτό είναι ένα στοιχείο ολοφάνερο σε όλη την κινηματογραφική πορεία του Γκόραν Πασκάλιεβιτς».
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Ο Βέρνερ Χέρτσογκ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 60ου Φεστιβάλ Βερολίνου
Ο ιδιοφυής δημιουργός Βέρνερ Χέρτζογκ, τιμώμενο πρόσωπο του επετειακού 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 60ου επετειακού Φεστιβάλ του Βερολίνου ( 11 - 21/2/2010).
Ο Βέρνερ Χέρτζογκ, φθάνει απόψε, Πέμπτη 19/11, στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τις ταινίες του, να παραδώσει ένα masterclass και να παραλάβει τον Χρυσό Αλέξανδρο από τον καλό του φίλο Θόδωρο Αγγελόπουλο για την πολύτιμη προσφορά στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Street Cinema: Ο κινηματογράφος στους δρόμους της πόλης Παρασκευή 20 Νοεμβρίου Τα κορίτσια του Rocheford (JustAdjust) Δημόσιες Υπηρεσίες, 10:30-13:30 Σπήλαιο Πλάτωνα (Νίκος Lavazzo) Λιμάνι, 12:00-21:00 Tea time (Ελένη Τσαουσάκη) Ζώγια στη Βενιζέλου, 20:00 Delicatessen (JustAdjust) OTE (Ερμού), 20:00-20:15 Project Οδύσσειες (Α4Μ) Λιμάνι - Πύλη 7, 21:00 Imagined Ears (6daexit) Πάρκινγκ Λ. Σοφού, 22:00 Beforelight x-ray Εγκατάσταση σε τοίχο στο λιμάνι και στο κτίριο Βηλαρά με καθολικών Singing stars (Feel free to throw up) Ολύμπιον, στοά Δημοσθένους, Αγίου Μηνά 1, 2ος όροφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: