Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών ΤαινιώνΤο Κέντρο Επιστήμης Κοινωνίας και Τέχνης Caid με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.
Για πρώτη φορά, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιστημονικά ντοκιμαντέρ που θίγουν τα πλέον σύγχρονα ζητήματα της ζωής και αποτυπώνουν με εξαιρετική σαφήνεια τα επιτεύγματα της επιστημονικής έρευνας παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο μία μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης.
Στη Θεσσαλονίκη θα προβληθούν τα εννέα ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο 4o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας και αφορούν στις θεματικές: Διάστημα, Εξελικτική Βιολογία, Βιολογία, Θετικές Επιστήμες, Σεισμολογία, Περιβάλλον, Νευροεπιστήμες, Αρχαιολογία, Βιολογία, Ιστορία της Επιστήμης.
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών κάντε κλικ εδώ Ανοιχτή συζήτηση με τον Τζιμ Γιαννόπουλος
Ο ελληνοαμερικανός διευθύνων σύμβουλος της Fox Filmed Entertainment, Τζιμ Γιαννόπουλος, ολοκλήρωσε τον κύκλο των masterclasses και των ανοιχτών συζητήσεων του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Great Ideas» του Ιδρύματος Fulbright, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ***
Η τελετή λήξης του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η αυλαία του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει απόψε Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 20.00 με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπιον, σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή.
Με οδηγό τον παρουσιαστή της τελετής Χρήστο Λούλη, θα ταξιδέψουμε και θα θυμηθούμε διάσημα κινηματογραφικά φινάλε που αγαπήσαμε σε μία τρισδιάστατη διαδρομή που θα μας φέρει στο σήμερα και στην απονομή των βραβείων του 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, το ερώτημα Why cinema now? – θεματικός άξονας του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γεννά νέα ερωτήματα που θα μας οδηγήσουν στο δρόμο προς την 51η διοργάνωση.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής Παραγωγή: SAMBO EVENTS – Μιχάλης Αργυρού Videoanimation by Geometry Προβολή στην πρόσοψη του Ολύμπιον: URBAN SCREEN Sound designs: Fabrika Sonic Artists Σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής Ξεκίνησαν οι περιφερειακές εκδηλώσεις Το 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, απλώνεται και φέτος στην Ελλάδα με τη συνεργασία τοπικών φορέων.
Δεκαεπτά πόλεις επισκέπτονται φέτος οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις, έναντι έντεκα πέρυσι, ταξιδεύοντας το σινεφίλ κοινό ανά την Ελλάδα σε ό,τι πιο ενδιαφέρον και ανατρεπτικό προτείνει το 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η Αλεξανδρούπολη, η Βέροια, ο Βόλος, τα Γρεβενά, η Έδεσσα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Καστοριά, το Κιλκίς, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα, η Πάτρα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν φέτος μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 50ου Φεστιβάλ, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.
Η διοργάνωση των Περιφερειακών Εκδηλώσεων εναρμονίζεται με την επιθυμία του Φεστιβάλ να φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους και εκτός Θεσσαλονίκης με την πρόσφατη ελληνική και ξένη κινηματογραφική παραγωγή.
Μάλιστα φέτος, σε δύο πόλεις, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με τρεις συναυλίες.
Πιο συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη σήμεα Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα δώσει μια συναυλία ο Βαγγέλης Κοντόπουλος, στον Βόλο, στις 28 Νοεμβρίου θα δώσει μία συναυλία η Picccolo Orchestra Populare ενώ στο Κιλκίς, στις 26 Νοεμβρίου θα εμφανιστεί το συγκρότημα Infidelity.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των περιφερειακών εκδηλώσεων κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: