Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Η εγκύκλιος του ΟΓΑ που βάζει πλαφόν στο κατούρημα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23630 και είναι σημαντικό να διαβαστεί τουλάχιστον από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ γιατί με αυτή την εγκύκλιο περιορίζονται δραστικά τα συστήματα ουροσυλλογής που αγοράζονται από ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες (το λιγότερο). Η εφημερίδα ελευθεροτυπία δημιούργησε ξεχωριστή σελίδα για την στήλη «επί ίσοις όροις» του δημοσιογράφου Αντώνη Σκορδίλη.
Η στήλη βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois ενώ το e-mail του Αντώνη Σκορδίλη είναι το antonisepiisoisorois@gmail.com
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο της Ντέμη Σταυροπούλου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23662
Από την Κατερίνα Καστρινάκη μας ήρθε το http://www.disabled.gr/lib/?p=23626 που πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσετε επειδή αφορά τα ζητήματα ανεξαρτησίας που απασχολούν αρκετές χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες στην Ελλάδα αλλά όπως όλα δείχνουν δεν απασχολούν κανένα άλλο εκτός αυτών που έχουν πολύ σοβαρές αναπηρίες και βρίσκονται εξαρτημένοι από προσωπικούς βοηθούς και γι' αυτό χρειάζονται ολοκληρωμένα συστήματα υποστήριξης από τις κοινωνίες.
Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=26213 και αφορά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τελικά το μετρό θα φτάσει στην Ανθούπολη στο Περιστέρι το Μάρτιο.
Διαβάστε το http://news.disabled.gr/?p=26269 αλλά εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που πρόκειται να γίνει στις 21, 22 και 23 Μαϊου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και σύντομα θα ανακοινωθεί στο http://www.autonomiaexpo.org/ και στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ το εναλλακτικό σενάριο.
Κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες η Autonomia EXPO 2010 εξυπηρετηθεί από προσπελάσιμες μεταφορές είτε φτάσει το μετρό είτε δεν φτάσει.
Εάν έχετε τις οποιεσδήποτε απορίες για τις αναπηρίες, τις ανικανότητες, τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να επισκέπτεστε το http://www.disabled.gr/forum/ που είναι μια μεγάλη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία με 7000 περίπου μέλη, με πολλές εμπειρίες και αρκετές γνώσεις, και μπορούν να απαντήσουν ακόμη και στα πιο δύσκολα ερωτήματα.
Εάν λοιπόν έχετε τις οποιεσδήποτε απορίες που αφορούν την αναπηρία, τα επιδόματα, την αποκατάσταση, την υγεία ή εάν απλώς θέλετε παρέα ελάτε από το http://www.disabled.gr/forum/ που έχει πάντα κόσμο.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: