Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Στο φόρουμ του http://www.disabled.gr/ δημοσιεύθηκε ένα μήνυμα για το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών για τα ζητήματα της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Το συγκεκριμένο κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=17855 και εφόσον είσαστε μέλη στο φόρουμ μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση.Στο σχέδιο του νέου νόμου «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά μοριοδότηση για όσους είναι ΑΜΕΑ. Διαβάστε σχετικά στο φόρουμ του http://www.disabled.gr/ στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=17848 του μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση εφόσον γίνετε μέλη στο φόρουμ.
Το πανεπιστήμιο Αθηνών έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://access.uoa.gr/fs/ όπου παρουσιάζονται όλα τα βοηθήματα που υπάρχουν διαθέσιμα στο πανεπιστήμιο για τους φοιτητές με αναπηρίες.
Τα βοηθήματα είναι ταξινομημένα κατά αναπηρία. Ακόμα στη διεύθυνση http://access.uoa.gr/ θα βρείτε την μονάδα προσβασιμότητας του πανεπιστημίου Αθηνών που απευθύνεται στους φοιτητές με αναπηρίες. Δείτε την πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο http://www.youtube.com/watch?v=9BC3Ry_JqsE όπου υπάρχουν αναφορές για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβριου για τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας των ανθρώπων με αναπηρία.
Καλή η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά εάν υπήρχε και ένας τρόπος να επικοινωνούμε με την κυβέρνηση λίγο πιο ηλεκτρονικά με e-mail θα ήμασταν ακόμη πιο τυχεροί.
Το http://www.opengov.gr/ είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, αλλά δεν ενδιαφέρει πάντα την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Οι πολίτες με αναπηρίες έχουν πολύ εξειδικευμένα προβλήματα και αναζητούν χρήσιμους και προσπελάσιμους τρόπους πρόσβασης στις εξουσίες που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.
Μια καταγγελία μας ήρθε πριν από λίγο στο φόρουμ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?t=17879 και αφορά το Ι.Κ.Α.
Μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση αν κάνετε σύνδεση ή γίνετε μέλος.Η κόπωση είναι ενα σύμπτωμα που εμφανίζεται συχνά στα άτομα με Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση (ALS). Παρά το ότι η κόπωση μπορεί να επιβραδυνθεί από τη διατήρηση ενός ενεργητικού προφίλ από το άτομο, μέσα από διάφορα χόμπι ή συστηματική άθληση, δεν είναι δυνατόν να αναστραφεί.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23770 και μην ξεχνάτε πως στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύεται καθημερινά η αρθρογραφία και οι ειδήσεις που αφορούν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες σε προσπελάσιμη μορφή. Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: