Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Προβολές
ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Brothers ΗΠΑ, 2009 Ώρες προβολών: 18:30, 20:45, 23:00 Σκηνοθεσία: Jim Sheridan, Έγχρωμο, 105΄Το ριμέικ της παλαιότερης ταινίας της Susanna Bier, η οποία συνεργάστηκε στη συγγραφή του σεναρίου της νέας ταινίας, πραγματεύεται την επιστροφή ενός στρατιώτη από το Αφγανιστάν, ο οποίος όταν γυρίζει στο σπίτι του βλέπει τα πάντα να έχουν αλλάξει. ***
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Τι απέγινε η Έλλι Ιράν, 2009 Ώρες προβολών: 18.00, 20.15, 22.45 Σκηνοθεσία: Asghar Farhadi, Έγχρωμο, 119΄Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Αχμάντ επιστρέφει στην Τεχεράνη για να ξεπεράσει το χωρισμό του.
Οι παλιοί του φίλοι τον καλωσορίζουν οργανώνοντας μία εκδρομή στην Κασπία θάλασσα... Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΔωρίστε στους αγαπημένους σας κινηματογραφικά χριστουγεννιάτικα δώρα από το βιβλιοπωλείο και το gift shop του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί καθημερινά στο ισόγειο του Ολύμπιον.
Εκεί έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τις εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα που έχουν πραγματοποιηθεί όπως η Ιταλική Κωμωδία, η Σινεμυθολογία, το αφιέρωμα στη μετανάστευση, τα αφιερώματα σε εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας, και φυσικά τις πρόσφατες εκδόσεις του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης μπορείτε να βρείτε αφίσες, τσάντες και t-shirts από παλαιότερες διοργανώσεις. Μην χάσετε τα συλλεκτικά, πρωτότυπα κοσμήματα 20 δημιουργών της JAW (Jewelry Art Workers), που δημιούργησαν στο πλαίσιο της επετειακής διοργάνωσης του 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εμπνεόμενοι από αγαπημένες ταινίες που έχουν προβληθεί κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του Φεστιβάλ καθώς και τις ανακυκλωμένες τσάντες που δημιουργήθηκαν από μπάνερ προηγούμενων διοργανώσεων.
Για τους κατόχους της CinekartaF, καθώς και για τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είναι επίσης κάτοχοι της CinekartaF, ισχύει έκπτωση 25%. 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΘεσσαλονίκηςΞαναζήστε τη μαγεία του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα από το ψηφιακό του μαγκαζίνο, το FFTV (Film Festival TV), το οποίο μετέδιδε καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου, οπτικό υλικό μέσω οθονών plasma στους χώρους του Φεστιβάλ και σε κομβικούς δημόσιους χώρους της πόλης. ***Δείτε επίσης τις απόψεις του κοινού, τις δικές σας απόψεις για τις ταινίες και το φεστιβάλ, μέσα από πολύ ενδιαφέροντα βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: